27 Eylül 2024 Cuma

Eyn İsa'da binler işgal saldırılarını protesto etti

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn İsa'ya yönelik saldırılarına karşı binlerce kişi Rojava'da eylem yaptı. Halk, uluslararası kamuoyunu Eyn İsa'ya yönelik saldırıya karşı durma çağrısı yaptı.

Girê Spî, Rakka ve Kobanê'den binlerce kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını protesto etmek için Eyn İsa'da buluştu. Halk, uluslararası kamuoyunu Eyn İsa'ya yönelik saldırılara karşı durmaya çağırdı.

Eyn İsa Belediye Kavşağı’nda bir araya gelen binlerce kişi, Rus askerlerinin bulunduğu askeri üssün önüne yürüdü. Eylemde, "Türk işgaline hayır", "Barış içinde yaşamak istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı. Eyleme Fırat Bölgesi yönetimi, PYD, Suriye Gelecek Partisi, Kongra Star, Civanen Şoreşger, Şehit Aileler Kurumu, Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Komünist Devrimci Gençler (CKŞ) üyeleri de katıldı.

Yürüyüş sonunda açıklama yapan Girê Spî Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Hemid El Ebid, uluslararası koalisyon ve Rusya'nın işgal güçlerinin Eyn İsa'ya yönelik saldırılarına ilişkin sessizliğini protesto etmek için toplandıklarını söyledi. El Ebid, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ilçeyi korumak için sürdürdüğü direnişi selamladı.

Reqa kanaat önderleri adına konuşan Şêx Mihemed El Sewan, Rojava halklarının DSG ile birlikte olduğunu söyledi, "Duruşumuz, bölge halklarının birliğinin kanıtıdır. Bu saldırıları ret ediyoruz" dedi.

Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahin de bir konuşma yaptı. Şahin, faşist şef Erdoğan'ın zulmünden kurtulmak için binlerce şehit verildiğini belirtti. Türk devletinin Suriye toprakları üzerindeki varlığının meşru olmadığını dile getiren Şahin, Suriye halklarının kendi kaderlerini kendilerinin belirleyeceklerini ifade etti.

Yürüyüş sonunda saldırılara öfkeli olan bölge halkı, ateşkes anlaşmasının garantörü olan Rusya'nın sorumluluklarını yerine getirmemesine, Rus askeri üssüne çürük domates atarak tepki gösterdi.