28 Eylül 2024 Cumartesi

Faşist Türk ordusu Kuzey Kürdistan'da ormanları yakıyor

Sömürgeci Türk ordusu, Kuzey Kürdistan'ın Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Batman'da başlattığı askeri operasyonu bazı alanlarda sürdürürken, bölgede ki ormanları yakıyor.

Faşist Türk ordusu, 24 Aralık'ta Amed, Bingöl, Muş, Batman'da binlerce askerin katılımı ile askeri operasyon başlattı. Faşist Türk ordusu, dört kente bağlı dağlık bölgelere helikopterlerle özel birlikler indirilirken bazı alanlara ise sivil araçlarla askeri özel birlikler sevk edildi.

Helikopter ve SİHA hareketliliğinin yaşandığı bölgede bazı alanlara top atışları yapıldı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında kalan kırsal mahallerin dağlık bölgelerinde İşgalci Türk askerlerinin, ormanları ateşe verdiği bildirildi. İki ayrı noktada çıkan yangın bir ün sonra kendiliğinden söndü. Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Batman'ın dağlık bölgelerinde başlatılan askeri operasyon sonlandırılırken, gerilla alanları için stratejik olarak değerlendirilen bazı bölgelerde sürdüğü öğrenildi.

Sömürgeci Türk devleti, Kuzey Kürdistan'ın bir çok bölgesinde sistematik olarak ormanları yakarken biryandan ağaçları kesip ormanları talan ediyor. Bölge halkının yangınları söndürmesine ise izin vermiyor.