27 Eylül 2024 Cuma

Fenerbahçe taraftarlarına 'seyircilikten men' kararları

Fenerbahçe-Konyaspor maçında yükselen "Hükümet istifa" sloganları sonrası Fenerbahçe taraftarlarına "seyircilikten men" tedbir kararıyla soruşturmalar açılmaya başlandı.

25 Şubat'taki Fenerbahçe-Konyaspor maçında Fenerbahçe tribünlerinden yükselen "Hükümet istifa" sloganı gündem olmuştu. Bunun ardından AKP-MHP kurmayları taraftarları hedef göstermiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması çağrısında bulunmuştu.

Sonrasında Fenerbahçe taraftarının Kayserispor deplasman maçına girişi yasaklanmıştı. Yasaklamaya ilişkin son olarak yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Ardından Fenerbahçe taraftarlarına "seyircilikten men" kararları verilmeye başladığı öğrenildi. İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından en az 30 kişiye gönderilen tebligatta 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında "tehdit ve hakaret içeren tezahürat"tan soruşturma başlatıldığı ve tedbir olarak "seyircilikten men" kararının verildiği kaydedildi. Soruşturma sonuçlandığında ceza kararı çıkarı Fenerbahçe taraftarlarının maçlara girişi belli bir süre veya süresiz olarak yasaklanacak.