27 Eylül 2024 Cuma

Gazeteciler Eser ve Topaloğlu: Dayanışma kalemlerimizi özgürleştirir

Geçtiğimiz günlerde tutuklanan MA muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, tutuklu oldukları hapishanelerden mesaj gönderdi: "Her koşulda gerçekleri yazmaya ve söylemeye devam edeceğiz. Dayanışmayla kalemlerimiz özgür kalacak, dayanışmayı büyütelim."

İstanbul'da 3 Aralık'ta tarihinde tanık beyanları gerekçe gösterilerek "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, tutuklu bulundukları cezaevlerinden aile ve avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

ESER:KALEMLERİMİZ DAYANIŞMAYLA ÖZGÜR KALACAK
Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu olan Eser, kapalı görüşte ailesine, hapishane girişinde yaşadıklarını aktardı. 

MA'da yer alan habere göre Eser, hapisahane girişinde çıplak aramaya maruz kaldı ve üzerindeki lacivert pantolon ve yeşil monta yasak olduğu gerekçesiyle alındı.

Eser, dışarıdaki meslektaşlarına şu mesajı gönderdi: "Dayanışmayla kalemimiz özgür kalacak. Bu nedenle dayanışmayı büyütmeliyiz. Onlar gazetecileri tutuklayarak kameralarının, kalemlerinin ve fotoğraf makinelerinin önünü keseceklerini düşünüyorlar ama bizim her yerde her koşulda yazacağımızı bilmiyorlar. Yazmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Cezaevinde de haber yapmaya, gazetecilik yapmaya devam edeceğim."

TOPALOĞLU: NEREDE OLURSAK OLALIM GERÇEKLERİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Silivri 5 No'lu Hapishanesi'nde tutuklu olan gazeteci Sadık Topaloğlu ise avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, uydurma suçlamalar ve delillerle tutuklandıklarını belirtti.

"Halka gerçeklerin ulaşmasını engellemek için bu komployu organize ettiler" diyen Topaloğlu, şunları kaydetti: "Nerede olursak olalım. İster dışarıda ister dört duvar arasında halka gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Hakikatleri kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz. Dört duvar arasında olsak da mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Neden tutuklandığımızı biliyoruz. O nedenle moralimiz yerinde ve herkesin daha çok haber yapmasını istiyoruz. En kısa zamanda aranızda olacağımızdan kuşkumuz yok, herkese selamlar."