27 Eylül 2024 Cuma

Haftanin şehidi Qamişlo'da son yolculuğuna uğurlandı

Haftanin'de ölümsüzleşen HPG gerillası Evin Şilan, Qamişlo'da yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'nin Güney Kürdistan'da gerilla alanlarına yönelik saldırıları sürüyor. 11 Temmuz 2020 tarihinde Haftanin'de ölümsüzleşen Evin Şilan, Qamişlo'da yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ş. Delil Saruxan Şehitliği'nde düzenlenen törene yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Şemsi Xan Dilo, Kürdistan dağlarında binlerce kadının savaştığını hatırlattı, "Sadece Şilan değil, bugün binlerce özgür kadın Kürdistan dağlarında. Şehitlerimiz sayesinde, bugün biz rahat yaşıyoruz. Her gün şehitlerimizi anmalıyız" diye konuştu.

Kürt halkına yönelik saldırıların halen devam ettiğini dile getiren Dilo, "Her yerde Kürtlere ve bölgemize dönük katliamlar oluyor" dedi. Hesekê'ye bağlı Til El Şayir'de Meclis Yönetimi Üyesi iki kadının katledildiğini hatırlatan Dilo şunları söyledi: "Düşman saldırısı karşısında sessiz kalmamalıyız. Biz on binlerce şehit verdik, binlerce yaralı verdik. Sonuna kadar Şilanların, Beritanların, Arinlerin ve Avestaların izinden yürüyeceğiz."

PYD adına yapılan konuşmada da Kürt halkının özgürlük için ayaklandığı vurgulandı, "Tüm Kürdistan'da kızlarımız ve oğullarımız özgürlüğü yaratmak için ayaklandılar. Haftanin'de, Kandil'de, Zap'ta, Til Hemis'te, Şeddade'de, Kobanê'de, Baxoz'da kızlarımız ve oğullarımız özgürlük fikrini aldılar. Şehitlerin yoluna sahip çıkmalıyız. Zafer bizim olacak" diye belirtildi.