27 Eylül 2024 Cuma

Hamburg'da ırkçı saldırılar protesto edildi

Hamburg'da antifaşist örgütlerin çağrısıyla ırkçı parti AFD ve son zamanlarda yaşanan ırkçı saldırılar protesto edildi.

Almanya'nın Hamburg kentinde, Roter Aufbau, AGİF, Young Struggle, Zora  ve Antifa Hoheluft'un da aralarında olduğu çok sayıda örgüt, ırkçı saldırılara karşı yürüyüş yaptı.

Sternschanze semtindeki Rothe Flora (İşgal binası) önünde toplanan yüzlerce kişi, ırkçı parti AFD'nin önüne yürüyerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, AFD gibi ırkçı partilerin parlamentolarda olduğu ya da Polonya'da olduğu gibi iktidarda olduğu Avrupa ülkelerinde göçmenlere, antifaşistlere, özellikle de kadın ve translara yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi.

Young Struggle adına yapılan konuşmada ise yaklaşık bir ay önce Henstedt Ulzburg'da bir Zora üyesinin de aralarında olduğu 3 antifaşist gencin, ırkçı saldırıya maruz kaldığı hatırlatıldı. Üzerelerine araba sürülerek öldürülmek istenen 3 kişinin, yaralandığı ve ırkçı saldırıyı düzenleyenlerin polisin havaya ateş açması sonucu kaçtıkları kaydedildi. Ardından yapılan şikayetlere rağmen hala ırkçı faşistlerin yakalanmadığını bildiren Young Struggle temsilcisi, "Korkmayalım, korku iklimi yaratılmasına izin vermeyelim. Burjuva yargısına güvenemeyiz, dayanışmamızla birbirimizi desteklemeliyiz" diyerek antifaşist mücadelenin büyütülmesi için çağrı yaptı.

Eylemde, Alman polislerinin ırkçı faşistleri koruduğu da belirtilerek, protesto edildi.

"Yaşasın devrimci dayanışma", "Nazi polis" sloganlarının ardından eylem sona erdi.