29 Eylül 2024 Pazar

HBDH'dan molotoflu yürüyüş ve pankart: İktidar terörüne karşı örgütlenin

İstanbul'da 13 Kasım akşamı molotoflu yürüyüş eşliğinde pankartlar astıklarını duyuran HBDH Cemile Kocakaya Milisleri, Taksim'de gerçekleştirilen bombalı saldırı ile iktidarın halkları Kürt halkına karşı düşmanlaştırma senaryosunu devreye koyduğunu kaydetti. Açıklama, "AKP-MHP iktidarını ve onun faşist terörünü durduracak tek güç HBDH'dır" dendi ve örgütlenmeye çağrıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Cemile Kocakaya Milisleri, İstanbul'da molotoflu yürüyüş yaptığını ardından da pankartlar astıklarını duyurdu. 13 Kasım 2022 günü akşam saatlerinde yapılan eyleme ilişkin HBDH Cemile Kocakaya Milisleri şu açıklamayı yaptı:

'KÜRT HALKINA KARŞI  DÜŞMANLAŞTIRMA SENARYOSU DEVREYE KONDU'
"İstanbul'un çeşitli semtlerinde sokağa çıkarak molotofkokteylleri eşliğinde pankartlar astık. Milislerimiz, ezilen halklara ve yoksul emekçilere AKP-MHP faşizmini yıkma, özgürlüğü kazanma çağrısı yaptı. Bu onurlu savaşımıza karşı gerillayı kimyasal silahla yok edeceğini sananlar adım adım kendi yok oluşlarını hazırlıyorlar. Her tarafı çürümüş, faşist saldırganlıkla ayakta durmaya çalışan Erdoğan ve Bahçeli ittifakı her türlü kirli yönteme başvurmaktan vazgeçmiyor. Bir devlet operasyonu olarak daha dün Taksim'in göbeğinde onlarca insanın kanına giren bu iktidar, halkları Kürt halkına karşı düşmanlaştırma senaryosunu devreye koydu.

'KURGULADIKLARI BOMBALI SENARYO SONLARI OLACAK'
Ancak unutmayın 'Rüzgar ektiniz fırtına biçeceksiniz.' Kimyasal silahlarınızla, onlarca insanın canı pahasına kurguladığınız bombalı senaryolarınızla sonunuz berbat olacak.

'MİLİSLERİMİZE KATILIN'
Halklarımıza çağrımızdır: AKP-MHP iktidarını ve onun faşist terörünü durduracak tek güç HBDH'dır. Kim gerçekten bu iktidardan kurtulmak istiyorsa yeri HBDH'dır. Milislerimize katılın; faşist terörü, yoksulluğu ve sömürgeciliği yok edelim. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız! İleri...Daha ileri..."