7 Ekim 2024 Pazartesi

HDP Konya'da halkla buluştu: Çalışmalarımızı duvarlar arasında sınırlamadık

"HDP'liyiz Her Yerdeyiz" kampanyası kapsamında Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde esnaf ve halk ziyaretleri gerçekleştiren Ebru Günay, "Barışın adresi İmralı'dır. Sayın Öcalan barışın ve demokrasinin gelmesi için en önemli aktördür" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile HDP Konya il ve ilçe örgütünden oluşan heyet, "HDP'liyiz Her Yerdeyiz" kampanyası kapsamında Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek halk toplantısı düzenledi.

Kulu'da esnafın sıkıntılarını dinleyen HDP heyeti sıcak şekilde karşılandı. Esnafın yaşadığı sorunları dinleyen heyeti esnaf, "Sizleri özledik" diyerek karşıladı. Heyeti yoldan geçen yurttaşlar da alkışlar eşliğinde karşıladı.

Esnaf ziyaretinin ardından heyet kitleyle beraber HDP Kulu İlçe Örgütü'ne geçti. Burada gerçekleştirilen halk toplantısında konuşan HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, 30 Temmuz'da ırkçı saldırı sonucunda katledilen Kürt aileyi hatırlatarak, Konya'da yaşanan katliamlara dikkat çekti. Kürtlere yönelik saldırılarda bir cezasızlık politikasıyla karşı karşıya olduklarının altını çizen Günay, "Failler hukuk karşısında hesap vermiyor. Aksine bu ülkenin yetkilileri tarafından 'iyi çocuklar' denilerek korundular. Bu iktidarın Kürt düşmanı olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

'HER KOŞULDA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
İktidarın yürüttüğü düşman politikasına karşı neler yapılması gerektiğine değinen Günay, şunları söyledi: "Türk'üyle, Kürt'üyle Alevi'si Sunni'siyle bir bütün olduğumuzu göstererek, örgütlenerek yol almak bizler açısından çok önemli. Partimize yönelik bu saldırılara cevap vermek için 'HDP'liyiz Her Yerdeyiz' diyerek halkımızla bir aradayız. Partimize yönelik saldırı Kobanê kumpas davasıyla başladı. Ancak bizler bugün Kulu'da gezerken de fark ettik ki HDP'yi kapatmak kolay olmayacak. Çünkü biz çalışmalarımızı duvarlar arasında sınırlandırmadık, çalışma alanımız işçilerin olduğu her yer, kadınların emek harcadığı bağ bahçelerdir, sokaklar, fabrikalardır. Her koşulda mücadele etmeye ve bir arada bulunmaya devam edeceğiz."

'HDP RUH VE GÖNÜL BİRLİĞİDİR'
Halkla birlikte dimdik ayakta olduklarını vurgulayan Günay, "HDP bir mücadele geleneğidir. 40 yıldır bu topraklarda tüm antidemokratik uygulama ve zulme rağmen emek harcadı ve mücadele ederek bu günlere geldi. Bunu daha çok büyütmemiz hepimizin boynunun borcudur. HDP ruh ve gönül birliğidir" şeklinde konuştu.

Mücadelenin her yerde devam ettiğini dile getiren Günay, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekti. Günay, "Cezaevinde açlık grevinde olanlar çözümün adresini gösteriyor. Barışın adresi İmralı'dır. Sayın Öcalan barışın ve demokrasinin gelmesi için en önemli aktördür. Savaş ve çözümsüzlükte ısrarın adının İmralı'da sayın Öcalan'a tecrit uygulamak olduğunu biliyoruz. Tecridi uygulayarak barışın sesini kısmaya çalışıyor ama ne geçmişte başardı ne de bugün başaracak. Kürtler ve dostları barış için mücadele etmeye devam edecek. HDP'liyiz her yerdeyiz demenin gücü de buradan geliyor" ifadelerini kullandı.

Halk toplantısının ardından heyet Kulu'nun Omeranlı (Tavşançalı) beldesinde ve Cihanbetli'nin Yeniceova beldesinde halkla buluştu. Omeranlı'da esnafı ziyaret eden heyet ardından kitlesel olarak Yeniceova beldesine geçerek halk toplantısı gerçekleştirdi.