29 Eylül 2024 Pazar

HDP Pesah (Hamursuz) Bayramı'nı kutladı

HDP, Yahudi dinin önemli bayramlarından olan Pesah (Hamursuz) Bayramı kutlama mesajında, "Sağlık, huzur, barış ve özgürlük içinde tüm inanç gruplarının güvenli bir şekilde birlikte yaşayacağı umuduyla tüm Yahudilerin Pesah Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları imzasıyla dün başlayan Yahudilerin kölelikten kurtuluşlarını simgeleyen Pesah (Hamursuz) Bayramını kutladı.

Mezapotamya topraklarının halklar ve inançlar arasında kardeşliğin vatanı olduğunu kaydeden HDP kutlama mesajında şu ifadeyi kullandı:

"Bu topraklardaki kültürler arası birlikte yaşam felsefesi bütün inançların bir arada, kardeşçe ve birlikte yaşamalarının da en temel güvencesidir. Tüm dünyanın din, dil, inanç ayrımı gözetmeksizin Korona Virüs salgını ile mücadele ettiği bugünlerde; dayanışmayı yükselteceğimiz; sağlık, huzur, barış ve özgürlük içinde tüm inanç gruplarının güvenli bir şekilde birlikte yaşayacağı umuduyla tüm Yahudilerin Pesah Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Her yurttaşın eşit koşullarda bir arada yaşadığı, nefret söylemi ve antisemitizme karşı dayanışmanın yükseldiği; farklı halkların ve inanç gruplarının kendi kültürlerini, anadillerini, kimliklerini özgürce kullandıkları ve geliştirdikleri bir ülke olmak için mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı bir kez daha paylaşıyoruz.