27 Eylül 2024 Cuma

Hesekê'de 15 Şubat ve Garê konulu halk toplantısı yapıldı

TKŞ ve JKŞ üyeleri, 15 Şubat uluslararası komplosu ve Garê'ye yönelik işgal saldırılarına ilişkin Hesekê'de halk toplantısı yaptı. JKŞ sözcüsü Sido, Garê'ye yönelik saldırının Kürdistan'ı işgal konseptinde yeni bir aşama olduğunu vurguladı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê kentinde, 15 Şubat komplosu ve sömürgeci Türk devletinin Gare'ye yönelik saldırılarına ilişkin halk toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan JKŞ sözcüsü Fadya Sido, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat komplosunun emperyalist güçler ve sömürgeci bölge devletlerinin birlikte organize ettiği bir saldırı olduğunu belirtti. Sido, "Bu emperyalist komplo ile Kürt Halk Önderi esir alınmak istenmiştir. Devrimci çizgi ve mücadele hattının teslim alınıp, yenilgiye uğratılması hedef alınmıştır" şeklinde konuştu.

Aynı güçlerin bugün sömürgeci Türk devletinin Rojava devrim topraklarını işgal etmesine zemin hazırladığını vurgulayan Sido, "Efrîn, Serê Kaniyê ve Girê Spî'nin işgali bu komploların devamıdır. Ayn İsa, Til Rifat ve Til Temir'de süren saldırılar faşist diktatörlüğün komployu sürdürme çabalarıdır" dedi.

Garê'ye yönelik yeni bir işgal saldırısı başlatıldığını belirten Sido, saldırıların Kürdistan topraklarının işgal edilmesi planının bir aşaması olduğunu söyledi. Sido şunları vurguladı: "İşgalci Türk devleti, bu saldırılarla Kürdistan ve Ortadoğu'nun devrimci ve özgürlükçü güçlerini imha etmeyi amaçlamaktadır. Şüphesiz Türk devleti, emperyalist güçlerin ve gerici bölge devletlerinin desteğini arkalayarak bu saldırıları başlatmıştır. Türk devleti bu saldırılarla Rojava Devrimimizi ve Şengal'i kuşatmayı ve gerilla güçleri ile halkımızın bağlarını kopartmayı amaçlamaktadır. Bu saldırılar aynı zamanda Efrîn ve Serê Kaniyê işgalinin devamıdır."

Gerillanın halkların birliği, özgürlüğü ve barış için savaştığını söyleyen Sido, "Kürdistan'ın her alanında yürütülen mücadele, dört parça Kürdistan'ın ve bütün halkların özgürlüğünü amaçlamaktadır. Kürdistan'ın her yeri, bu dakikadan itibaren Garê'dir" diye belirtti.

Toplantının devamında katılımcılar da söz aldı, Garê'yi savunmanın önemi ile 15 Şubat komplosu ve tecrit politikalarına karşı mücadeleye dikkat çeken konuşmalar yapıldı.