27 Eylül 2024 Cuma

Hiranur Vakfı davası görüldü

Hiranur Vakfı davasında esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı üç sanığın da ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Tutukluluk devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını "erken yaşta evlilik" adı altında yıllarca istismara maruz bırakmasına ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü. Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık avukatları, H.K.G'nin avukatlarını tehdit ederek salona girdi.

İddianamede "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlarından Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

Mahkeme başkanı duruşmaya barolardan üç temsilci alınacağını belirtti. İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç'ın mahkemeye ile görüşmek için salona girmesinin ardından polis avukatları engellemeye çalıştı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel getirildi. Tutuksuz sanık anne Fatıma Gümüşel de duruşmaya katıldı. Duruşmada kardeşler Muhammet Sıddık Gümüşel, Ayşe Hümeyra Gümüşel ve Fatma Betül Gümüşel'in tanık olarak dinleneceği öğrenildi. Duruşma gizlilik nedeniyle basına kapalı şekilde yapıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.

Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, üç sanık hakkında cezalandırma istedi. Kadir İstekli hakkında ayrıca TCK 102. Maddeden de cezalandırılmasını isteyen savcı H.K.G'nin anne ve babası yönünden TCK 37 bakımından suça iştirak bulunduğunu da mütalaasında belirtti.

Mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma bitti.

Ayrıntılar geliyor...