23 Eylül 2024 Pazartesi

H.K.G. davasında karar açıklandı

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında, "evlilik" adı altında cinsel istismara uğramasına ilişkin davada mahkeme, Kadir İstekli'ye 36 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel'e ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, 6 yaşında "evlilik" adı altında uzun yıllar Kadir İstekli'nin cinsel istismarına uğramasına ilişkin davada karar açıklandı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Gizlilik ve yayın yasağı kararı nedeniyle basın mensupları ile izleyiciler alınmadı.

SAVCILIĞIN TALEBİ
Duruşmada önceki celsede açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar eden Cumhuriyet savcısı, Kadir İstekli'nin "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "zincirleme şekilde eşe karşı cinsel saldırı" suçlarından 52 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Yusuf Ziya Gümüşel'in "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 47 yıl 3 aya kadar hapsi istenen mütalaada, yakalanamadığı için firari sanık Fatıma Gümüşel hakkında dosyasının ayrılması talep edildi.

36 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme Kadir İstekli'yi "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 21 yıl hapis, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan ise 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yusuf Ziya Gümüşel hakkında ise "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına hükmedildi. Gümüşel istinaf mahkemesi tarafından bozulan daha önceki mahkemede 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Son karar ile birlikte Yusuf Ziya Gümüşel 1 yıl 3 ay daha az ceza almış oldu.

Firari sanık Fatıma Gümüşel'in dosyası ayrılıp, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.