27 Eylül 2024 Cuma

İç Güvenlik Güçleri'nden Qamışlo'daki çatışmaya ilişkin açıklama

Şam hükümetine bağlı Difa el Watani güçleri, Qamışlo İç Güvenlik Güçleri'nin bir kontrol noktasına saldırdı. İç Güvenlik Güçleri çatışmaya ilişin açıklama yayınladı.

Qamışlo İç Güvenlik Güçleri (Asayiş), dün akşam saatlerinde Qamişlo'nun Helko mahallesinde yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

İç Güvenlik Güçleri, İran'a yakınlığıyla bilinen ve Şam hükümet güçleri ile birlikte hareket eden Difa el Watani güçlerinin bir kontrol noktasına saldırdığını belirtti. Asayiş güçlerinin saldırılara yanıt vermesi üzerine saat 18.00 sularında çatışma yaşandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Qamişlo şehrinin Helko mahallesinde bulunan kontrol noktamıza saldırmıştır. Bu saldırıların sonucunda Suriye rejimine bağlı Difa el Watani milisleriyle gücümüz arasında çatışma çıkmıştır. Meşru savunma temelinde saldırılara yanıt verdik ve noktamızı savunduk. Bu saldırılarla bölge istikrarını etkisizleştirmeyi amaçlanmıştır. Halkımıza belirtiyoruz ki, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla elde edilen kazanımlarımızı savunacağız."