28 Eylül 2024 Cumartesi

İktidar Katar'ın bir dediğini iki etmiyor

Dünya Kupası açılışı için Katar'a gittikten sonra Katarlılar tarafından işletilen Antalya Limanının 2047 yılına kadar ihalesiz uzatacak düzenlemeyi AYM'nin iptal kararına rağmen 4. kez Meclis'e getirdi. Düzenleme kabul edildi. Daha önce de Tank Palet Fabrikasının peşkeş çekildiği Katar'la hangi pazarlıklar yapılığı ise henüz ortaya çıkmadı.

Katarlılar tarafından işletilen Antalya Limanının 2028 yılında biten işletme süresi, 2047 yılına kadar ihalesiz uzatılacak. Konuya ilişkin AYM'nin iptal kararına rağmen limanın ihalesiz uzatılmasını öngören kanun teklifi Meclis'te yeniden kabul edildi.

Düzenleme, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın Katar'da düzenlenen Dünya Kupası açılışını izlemeye gittikten sonra 4. kez Meclis'e geldi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Erdoğan'ın Katar'a yalnızca maç izlemeye gitmediğini, Katar'ın örtülü IMF haline geldiği ve seçimi kazanmak için Katar'ın istediğini yaptığını belirtti.

Antalya Limanı'nın Katar sermayesine verilen tavizlerin şimdilik son halkası olduğunu söyleyen Budak "Yapılan ikili görüşmelerde başka hangi sözlerin verildiğini bilemiyoruz. Önce Tank Palet Fabrikasını peşkeş çektiler, ardından Borsa İstanbul ve son olarak Antalya Limanı. Katar sermayesinin sonraki hedefi neresi olacak, son derece gizli kapaklı pazarlıklarla yürüttükleri için bilemiyoruz. Seçimden önce kaynak yaratmak için Katar sermayesine başka hangi sözleri verdiniz" sorusunu yöneltti.