27 Eylül 2024 Cuma

İskenderun'da deniz taştı

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Antakya'nın İskenderun ilçesinde lodos ve fırtına nedeniyle deniz suyu yükseldi ve deprem nedeniyle çöken sahil şeridinde su baskınları meydana geldi.

Antakya'nın İskenderun ilçesinde fırtına ve lodosun etkili olması sebebiyle denizde yükselme meydana geldi. Deniz suyunun yükselmesi sonucu kıyı şeridinde birkaç yüz metrelik alanda su baskınları oldu. Atatürk Anıt alanı ve Atatürk Caddesi su altında kalırken, civardaki ara sokaklar da su baskınlarından etkilendi.

Maraş merkezli depremler nedeniyle İskenderun'da yarık ve göçükler oluşmuş, sahil bandında 50 santimetrelik çökme yaşanmıştı. Bu durumun da denizin taşmasını kolaylaştırdığı belirtildi. Yarık ve göçüklerin olduğu alanlar polis tarafından şeritle girişe kapatıldı.

Öte yandan denizin taştığı sırada, İskenderun Körfezi'nde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem bölgede endişeye sebep verirken, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek şu ifadeleri kullandı: "Depremden kaynaklı güvenlik güçlerimize şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum yok. İlçe genelinde taramalarımız devam ediyor. Sahil bandında su yükselmesi ise 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde kıyı bandının zarar görmesi nedeniyle şu an kentte etkili olan lodostan kaynaklı. Deprem etkisiyle su yükselmesi olduğunu değerlendirmiyoruz."