27 Eylül 2024 Cuma

İsrail Gazze'de bir okulu bombaladı, 15 kişi katledildi

Filistin halkına dönük soykırım saldırılarını sürdüren İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampında yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulu bombaladı, 15 kişi katledildi. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise bir gıda deposu İsrail askerleri tarafından yok edildi.

İşgalci İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampında saldırılar sonucu yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulu bombaladı. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 15 kişi katledildi, 22 kişi ise yaralandı.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki Faluce bölgesinde yer alan Hafsa binti Ömer Okulu'nu bombaladığını belirtti. Basal, yerlerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu okula düzenlenen saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktardı.

İsrail savaş uçaklarının Deyr el-Balah'ta yer alan Aksa Şehitleri Hastanesinin avlusunda, Filistinlilerin kaldığı çadırları da bombaladığı ve bir kişinin katledildiği öğrenildi. Gazze'nin kuzeyindeki farklı yerleşim bölgelerine ve Han Yunus'a yapılan hava saldırılarında da çok sayıda Filistinli katledildi.

KATLEDİLENLERİN SAYISI 41 BİNİ AŞTI
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı 41 bin 534'e, yaralıların sayısı ise 96 bin 92'ye yükseldi.

Ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı kaydedildi.

BATI ŞERİA'DA GIDA DEPOSU YOK EDİLDİ
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da da baskınlarını sürdürdü. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Ürdün Vadisi'ndeki El-Burc bedevi topluluğunun yerleşim yerine buldozerler eşliğinde baskın düzenledi. İsrail güçleri, baskında "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle 2 evi, keçi yetiştirme tesisleri ve güneş panellerini yıktı.

Öte yandan Kalkilya'da bir gıda deposu da İsrail askerleri tarafından yıkılarak, içindeki gıda malzemeleri yok edildi.

Ramallah'ın batısındaki Safa ve Kafr Nima köylerine de baskın yapıldığı öğrenildi.