27 Eylül 2024 Cuma

İstismarın üstünü örten müftü ödüllendirildi

Erzurum'da erkek kuran kursunda yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar saldırısının üzerine örttüğü için 2 yıl önce görevden alınan Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar, önce Ankara İl Müftü Yardımcılığına, kısa bir süre önce de Altındağ Müftülüğüne atanarak ödüllendirildi.

Kadın ve çocuk katillerini, çocuklara ve kadınlara cinsel istismar saldırısında bulunanları aklayan AKP-MHP iktidarı, cinsel istismar saldırısı soruşturması nedeniyle görevden aldığı kişiyi müftü yaparak ödüllendirdi.

Erzurum'da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda belletmen olarak görevli Hakan Aslankafa, 2022 yılında 12 yaşındaki 7 çocuğa cinsel istismar saldırısında bulundu. Saldırının ortaya çıkmasının ardından, istismarın üstünü örtmekle suçlanan Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar görevden alındı.

Ancak Acar, kısa süre sonra terfi ettirildi. 15 Mart 2022 tarihinde Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak atanan Acar, 2 Eylül 2024 tarihinde bir kez daha ödüllendirildi. Acar, Altındağ Müftüsü yapıldı.