29 Eylül 2024 Pazar

İzmir Özgür Basın Platformu: Susmayacağız

Gözaltındaki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını isteyen İzmir Özgür Basın Platformu, halkın haber alma ve gerçeğe erişim hakkı için mücadele edeceklerini kaydetti ve özgür basının susmayacağını vurguladı.

İzmir Özgür Basın Platformu, 25 Ekim günü 9 kentte yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli ile JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, MA'nın Ankara bürosunda bir dönem stajyer olarak çalışan Mehmet Günhan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi, derhal serbest bırakılmasını istedi.

"Ne sansür, ne gözaltı... Özgür basın susturulamaz! Gazeteciler serbest bırakılsın" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik ve il örgütü üyeleri destek verdi. Eylemde, hedef gösterilerek tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın derhal serbest bırakılması istendi.

"Sansür yasası" olarak bilinen Dezenformasyon yasasının haber alma hakkını engelleyen ve özgür basını doğrudan hedefleyen kara bir leke olarak tarihe geçtiği kaydedilen açıklamada, "Yaşanan saldırıları ve operasyonları bu sansür yasasından bağımsız düşünmemek gerek. Ancak biz gazeteciler sansüre boyun eğmeyeceğimizi, yasalaşmış olsa da bu düzenlemenin iptal edilmesi için gereken tüm mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz. Susmayacağız. Yazmaya, konuşmaya, gerçekleri topluma ulaştırmaya devam edeceğiz" denildi.

Gazetecilere yönelik bu operasyonları, halkın haber alma ve gerçeğe ulaşma hakkına yeni bir saldırı olduğu belirtilen açıklamada, "Gözaltındaki ve tutuklu meslektaşlarımızın da dediği gibi gerçekleri yazmaktan, halkın doğru ve özgür haber alma hakkını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Buradan bir kez daha söylüyoruz; gazetecilik suç değildir. Özgür basın susturulamaz. Gözaltındaki ve tutuklu tüm meslektaşlarımız serbest bırakılsın" ifadeleri kullanıldı.

Eylem sloganlarla sona erdi.