27 Eylül 2024 Cuma

Kızılay Menzil tarikatından aldı AHBAP'a sattı

Depremin ardından halkın ihtiyaçlarını karşılamayan Kızılay'da bir skandal daha ortaya çıktı. Türk Eczacılar Birliği ve AHBAP çadır ve gıda satan Kızılay'ın, Menzil tarikatına ait gıda şirketinden ihalesiz alım yaptığı öğrenildi.

Maraş merkezli depremlerin ardından halka çadır dağıtmak yerine elindeki çadırları AHBAP ve Türk Eczacılar Birliği'ne satan Kızılay'ın, Menzil tarikatını beslediği ortaya çıktı.

Birgün gazetesinin haberine göre, Kızılay, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra Menzil tarikatına bağlı Nakış Gıda isimli şirketten gıda malzemesi ve yardım kolisi satın aldı. İhalesiz yapılan alıma tarikatın üyesi olarak bilinen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz aracılığıyla yapıldığı öğrenildi. Haberde, tarikata ait şirketten yapılan ihalesiz alımdan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın da bilgisi olduğu belirtildi.

Menzil tarikatına ait İstanbul Tuzla'daki Semerkant Kültür Merkezi içinde bulunan Nakış Gıda'nın yöneticisi Kenan Kasap, "Alımı ihalesiz mi yaptınız?" sorusuna "Ortalık yangın yeriyken ne ihalesi?" yanıtıyla satışı doğrulamış oldu. Menzil'den gıda alımına aracılık eden Kızılay Başkan Yardımcısı Yılmaz ile Kızılay Basın Müşavirliği de soruları yanıtsız bıraktı.

Kızılay, deprem bölgesindeki halka ücretsiz ilaç temin eden Türk Eczacılar Birliği'ne parayla çadır satmıştı. Deprem bölgesindeki halkın çadır ve gıda ihtiyaçlarını karşılamayan Kızılay'ın AHBAP'a çadır ve gıda satması tepkilere neden olmuştu.