27 Eylül 2024 Cuma

Kobanê Kantonu Özerk Yönetimi: Kobanê'yi desteklemeye devam edin

Kobanê Kantonu Özerk Yönetimi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, işgalci güçlere karşı Kobanê halkının desteklemesi gerektiğini belirtti.

Kobanê Kantonu Özerk Yönetimi Meclisi, Özgür Kadın Meydanında bir araya gelerek Dünya Kobanê Günü'nün 6. yılı dolayısıyla açıklama yaptı.

Kobanê Meclisi Eşbaşkanı Leyla Ehmed tarafından yaplan açıklamada, "Bugün 1 Kasım Dünya Kobanê günü. YPG, YPJ güçleri koalisyonunda desteği ile IŞİD gibi karanlık örgüte karşı destansı bir direniş ortaya koyarak dünyayı ve insanlığı çetelerden ve işgalcilerden korudu. Türk devleti başlattığı işgal saldırıları ve ağır silahlarını bu çetelerin hizmetine vererek Osmanlı zihniyetini sürdürmeye çalışıyor" denildi.

Leyla Ehmed, "Biz buradan direnişin kalesinde IŞİD çetelerinin sultanına karşı direnenler olarak bütün dünya halklarına sesleniyoruz. Dünya halkları özgürlük için halkımızı desteklemeyi sürdürsünler. Bütün dünya halklarına sesleniyoruz, IŞİD çetelerini Kobanê'den Baxoz'a kadar bitiren direnişin bu sembolünü destekleyin ve savunun" ifadelerini kullandı.

Leyla Ehmed, "Şehitlerimiz, kanıyla suladıkları bu toprakları ağır bedeller ödeyerek korudular. Size sesleniyoruz insanlığınıza sadık kalmanızı ve tüm dünyayı tehdit eden teröre karşı birlikte durmamız gerektiğini belirtiyoruz" diye belirtti.