29 Eylül 2024 Pazar

Koca: Koronavirüsten can kaybı 725’e yükseldi

Sağlık Bakanı Koca, bugün 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam sayının 725'e yükseldiğini açıkladı. Koca, "yeni bir aşamadayız" diyerek Toplum Bilimleri Kurulu oluşturulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısının ardından koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yaptı.

Koca, bugün 76 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, toplam vaka sayısını 34 bin 109 olduğunu açıkladı. Buna göre virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 725'e yükseldi.

TOPLUM BİLİMİ KURULU OLUŞTURULDU
Salgına karşı yeni bir aşamaya geçildiğini belirten Koca, "Yeni bir aşamaya geçtik ve hastalığa karşı toplumsal ihtiyaçlar ortaya çıktı. Toplum olarak hastalığa karşı daha toplumsal ihtiyaçlar ortaya çıktı. Toplum Bilimleri Kurulu adını verdiğimiz yeni bir kurul oluşturduk. Toplumsal öneriler getirecek, bize hayatı kolaylaştıracak tekliflerde bulunacak. Bu salgınla mücadelede dünyada tekdir. Toplum Bilimleri Kurulu; özellikle psikolog, sosyolog, din psikolojisi, din sosyolojisi uzmanları olacak. Bu daha çok toplumla ilgili bir kurul" dedi.

'KESİNLİKLE MASKE SATMAK YASAK'
Kesinlikle hiçbir yerde maskelerin parayla satılmayacağını söyleyen Koca, "Eczanelerde maske satışı parayla asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler. Biz vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımı için önemli bir uğraş içindeyiz. Biz çok rahatlıkla sentetik olmayan pamuklu bezden bu maskeyi yapabiliriz" şeklinde konuştu.