27 Eylül 2024 Cuma

Köln'de katliamlar lanetlendi, yaşamını yitirenler anıldı

Köln'de Maraş, 19 Aralık hapishaneler, Roboskî ve Hanau Katliamında yaşamını yitirenler anıldı, katliamlar lanetlendi.

Almanya'nın Köln kentinde, Maraş, 19 Aralık hapishaneler, Roboskî ve Hanau Katliamlarını protesto etmek ve yaşamını yitirenleri anmak için miting düzenlendi.

Mitinge, Feda, MARDEF, Demokratik Toplum Merkezi, Viyan Kadın Meclisi, AGİF, Young Struggle, ATİK, ADHK ve Yaşanacak Dünya katıldı.

Eylemde "Maraş'tan Roboskî'ye unutmadık unutmayacağız"", "Cezaevlerinde ve sokakta katliamlara izin vermeyeceğiz" ve Hanau Katliamı ile ilgili pankartlar ve yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, katliamlar ülkesi olarak tanımlanan Türkiye'de devletin katliamcı zihniyetinin değişmediğine dikkat çekildi.

HDP eski milletvekillerinden Nursel Aydoğan ise Türkiye hapishanelerinde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan açlık grevlerinin de aynı faşist uygulamalara karşı olduğunu belirtti. 23'üncü gününü geride bırakan açlık grevlerine duyarlılık çağrısında bulundu.

Young Struggle adına yapılan konuşmada da Hanau katliamına dikkat çekildi. Katliamlara sebep olanın kapitalist sistem olduğuna vurgu yapılarak, faşizme ve kapitalizme karşı mücadelenin büyütülmesi çağrısı yaptı.

Miting, konuşmaların ardından yaşamını yitirenler için karanfil bırakılması ve semah dönülmesiyle son buldu.