29 Eylül 2024 Pazar

Koronavirüs nedeniyle bütün spor müsabakaları ertelendi

Spor Bakanı Kasapoğlu, federasyon başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından tüm spor müsabakalarının ertelendiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbol, basketbol, voleybol federasyonları ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından açıklamada bulundu. Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

Kasapoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz Koronavirüs pandemisinin en çok etkilediği alanlardan birisi de spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar durdurulmuş durumda. Bu çerçevede UEFA'nın önceki günkü toplantısında EURO 2020'nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Bizim İstanbul'da büyük bir gayretle hazırlandığımız Şampiyonlar Ligi final müsabakası var, bunun da ileri bir tarihte gerçekleşmesi yönünde karar alındı.

"Geçen hafta müsabakaların, organizasyonların durumlarını masaya yatırmıştık, bu çerçevede salon organizasyonları başta olmak üzere tüm müsabakaların seyircisiz oynanması kararı almıştık. Avrupa'da bu kararı en erken alan ülkeyiz.

"Voleybol, basketbol, futbol federasyonları başkanları ve kulüpler birliği başkanlarımızla tekrar mütalaa ettik ve liglerin ertelenmesine hep birlikte karar verdik."

Hükümet, geçtiğimiz hafta açıkladığı önlemler paketinde müsabakaların seyircisiz oynanmasına karar vermişti. Karar, sporcular ve teknik direktörler tarafından eleştirilmişti.