29 Eylül 2024 Pazar

Madencilerin yürüyüşü 5. gününde: Hakkımızı almadan dönmek yok

Direnişin 35., Ankara'ya yürüyüşün ise 5. gününde olan Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler, "haklarımızı alana kadar ölmek var dönmek yok" dedi. 

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilikte kölece ve ölümle burun buruna çalışma koşullarına karşı çıktıkları için Bağımsız Maden-İş'e üye olan ve işten atılan madencilerin direnişi 35. gününde. 

Madende işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması, ücretlerin Soma ortalamasına çekilmesi ve atılan madencilerin geri alınması için direnişe geçen madenciler, direniş alanında seslerinin duyulmaması üzerine Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara'ya yürüyüşe başlamıştı. 

Soma'da katledilen 301 madenciye ithaf edilen yürüyüşün 301 kilometresini yürüyerek, 301 kilometresini araçla gidecek olan madenciler, Soma'da katledilen madencilerin mezar başında anma yapmış ve "150-200 kişiyi daha toprağın altına verilirken görmek istemiyoruz" demişti. 

Madencilerin yürüyüşü 5. gününde. Uşak'tan Afyon'a doğru yürüyen madenciler "Ferhat Nasıroğlu maden önünde bizi duymadı, haklarımızı almak için Ankara'ya yürüyoruz. Meclis önüne gideceğiz, haklarımızı alana kadar ölmek var dönmek yok" dedi. 

Madencilerin yürüyüşü sürüyor.