27 Eylül 2024 Cuma

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: 1 kişi yaşamını yitirdi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Daha önceki depremlerde yıkılmayan çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi. En az 1 kişi yaşamını yitirdi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 12.04'te meydana gelen depremin 6.96 kilometre derinlikte oluştuğu duyuruldu.

Deprem sonrası, Maraş ve Antakya depremlerinin ardından henüz yıkılmayan ancak hasar alan çok sayıda binanın da yıkıldığı öğrenildi. Deprem, Malatya'nın yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır" ifadeleri kullanıldı.

Bölgedeki ilk belirlemeler sonrası eşyalarını almak için evlerine giren bir baba ve kızın enkaz altında kaldığı tespit edildi. En az 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 binanın yıkıldığı ve 69 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı, 7 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.