29 Eylül 2024 Pazar

MATUHAY-DER GÖÇİZDER nöbetini ziyaret etti

GÖÇİZDER'in tutsak edilen yöneticileri için başlattığı nöbet eyleminde konuşan MATUHAY-DER Eşbaşkanı Esin Çelik, dernek yöneticilerinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Göç İzleme Derneği'nin (GÖÇİZDER) eşbaşkanlarının da arlarında bulunduğu 16 üye ve yöneticisinin 11 Haziran günü tutuklanmasına karşı Şirinevler'deki dernek binasındaki başlatılan nöbet eylemi devam ediyor. Her hafta gerçekleştirilen nöbet eylemini bu hafta Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ziyaret etti.

'ONLAR DÖNENE KADAR BAYRAKLARINI TAŞIYACAĞIZ'
Nöbet eyleminde konuşan MATUHAY-DER Eşbaşkanı Esin Çelik, burada tutuklananların yerlerini doldurmak için bulunduklarını belirtti. Derneğin tüzüğü doğrultusunda çalışma yapan üye ve yöneticilerin tutuklanmasına tepki gösteren Çelik, hukuksuz tutuklamaların bir an önce son bulması gerektiğini vurguladı.

Çelik, "Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Ve onlar tekrar aramıza dönene kadar onların boşalan koltuklarını doldurup onların bayraklarını taşımaya ve yere indirmeme sözünü veriyoruz" dedi.