27 Eylül 2024 Cuma

Mazlum Ebdî: Türkiye Kürtlere etnik soykırım uyguluyor

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî, "Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye'deki Kürtler üzerinde etnik soykırım ve zorunlu göç uyguluyor" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Sky News'ta yayınlanan demecinde IŞİD çeteleri ile Türkiye'nin işbirliğine dikkat çekti.

IŞİD çetelerinin ömrünü uzatmak için Türkiye'nin 2015'te IŞİD'e karşı savaşmayı kabul etmediğini hatırlatan Ebdî, Türkiye rejiminin Suriyeli binlerce kişinin göç etmesine neden olduğunu ve göçmenleri Avrupa'ya karşı tehdit aracı olarak kullandığını söyledi.

"Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye'deki Kürtler üzerinde etnik soykırım ve zorunlu göç uyguluyor" diyen Ebdî, Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal ederek kendi egemenliğine katmaya çalıştığını belirtti.

DSG ile Suriye rejimi arasındaki görüşmelere de değinen Ebdî, görüşmelerin resmi olarak hâlâ başlamadığını fakat Türkiye'nin saldırılarına ilişkin görüşme yapıldığını ifade etti.

Ebdî, Türkiye'deki Suriyeli göçmenler için ise şunu söyledi: "Mevcut kriz hali çözüme kavuşuncaya kadar yurtdışındaki Suriyeli göçmenleri karşılamaya hazırız."