29 Eylül 2024 Pazar

Mersin NKP: 6 bin işçinin ve bölge halkının yaşamları hiçe sayılıyor

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Covid-19 salgınına rağmen 6 bin işçinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santrali'nin durdurulması çağrısında bulundu.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen 6 bin işçinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santrali'nin durdurulması çağrısında bulundu.

Mersin NKP Dönem Sözcüsü Aycan Özkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Doğaya, yaşama ve insanlığa verecekleri yakın ve uzun erimli zararları kar hırsları ile göz ardı eden Rosatom, Akkuyu NGS, İçtaş Şirketleri ve Rusya'nın Türkiye'nin sermayeden yana, sermaye ile iç içe siyasi iktidarları bugün Covid-19 küresel salgınının en acil koşullarında Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalıştırılan 6000 işçinin ve bölge halkının yaşamlarını hiçe sayıyorlar.

"Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki: 70 yıllık nükleer santral hayalimiz gerçekleşiyor. Bu hayal rantın, talanın, doğal felaketlerin hayalidir. Halkımız nükleer santral değil sağlıklı bir yaşam, güvenceli bir gelecek istiyor. Türkiye Halkının nükleer santral hayali yok. Hiçbir zaman da olmadı. Aya dört şeritli otoyol hayallerini halkın yutacağını sananların halkımızı nükleer santral hayallerinin peşine takmaları imkansızdır. Halkımız nükleersiz sağlıklı bir yaşam istiyor. Sermaye sahiplerinin daha çok kar etmesi için nükleer felaketler, Covid -19'lar istemiyor. Bizler Mersin Nükleer Karşıtı Platform olarak diyoruz ki; nükleer santral inşaatını derhal durdurun."