29 Eylül 2024 Pazar

Meslek örgütleri ortak mücadele kararı aldı

TTB, iktidarın meslek örgütlerine dönük adımının ardından dört meslek örgütünün bir araya gelerek ortak mücadele kararı aldığını açıkladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla toplantı yaparak meslek örgütlerine yönelik iktidarın adımlarını değerlendirdi.

Toplantıya ilişkin TTB'den yapılan açıklamada, "Görüşmede meslek örgütlerine yapılan baskılar değerlendirilerek, TTB'ye ve Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya dönük saldırıların antidemokratik bir uygulama olduğu vurgulandı. Görüşmede ayrıca saldırıların sadece TTB'yi hedeflemediği ve diğer emek-meslek ve demokratik kitle örgütlerine de yöneleceği belirtilirken; baskı ve yıldırma politikalarına karşı ortak mücadelenin öneminin altı çizildi" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?
TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, kimyasal silah kullanımının araştırılması talebini dile getirmesinin ardından tutuklanmıştı. Fincancı gözaltındayken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TTB ve TMMOB yasasının değiştirileceğini açıklamış, iki meslek örgütünü iktidarın denetimine alma çalışması başlatacaklarını duyurmuştu.