27 Eylül 2024 Cuma

MLKP milisleri Bayram Namaz'ı andı

Rojava'da suikast sonucu katledilen Bayram Namaz (Baran Serhat), ölümsüzlüğünün 4. yılında MLKP milisleri tarafından anıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Ozan Sökmen Milisleri, Rojava'da ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) andı.

İstanbul'da yapılan anmada, "Baran Serhat ölümsüzdür" MLKP imzalı pankartı açıldı.

Rojava devriminin komutanlarından Bayram Namaz'ın 4 yıl önce Rojava'da düzenlenen suikastte ölümsüzleştiğini hatırlatan milisler, "O zaferler kuşağının komünist önderiydi. İşgalci Türk burjuva devletinin alçakça saldırısında ölümsüzleşen Baran yoldaş şahsında tüm komünizm şehitlerini saygıyla anıyoruz. Onlara sözümüz devrim olacak" dedi.

Bayram Namaz'ın ölümsüzleşmesinin ardından bayrağı Zeki Gürbüz'ün (Ahmet Şoreş) devraldığını söyleyen MLKP milisleri, Gürbüz'ün de MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu (Firat Newal) ile birlikte 3 Ocak 2023 tarihinde ABD emperyalizminin desteğiyle işgalci Türk burjuva devleti tarafından Hesekê'de SİHA saldırısında ölümsüzleştiğini hatırlattı.

Milisler, "Baran Serhat ve Ahmet Şoreş yoldaş başta olmak üzere, komünizm mücadelesinde ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Onların bayrağını taşımak ve ideallerini gerçek kılmak için mücadeleyi sürdürmek bizim için onurdur. İşçi ve emekçilerin, ezilen halkların, kadınların, gençlerin öncü gücü MLKP, faşizme, inkarcı sömürgeciliğe, erkek egemen sisteme, kapitalizme ve emperyalizme karşı eylemini büyüterek zafere ulaşacaktır" dedi.