28 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP MK: Ka Joma ölümsüzdür

MLKP Merkez Komitesi, 16 Aralık günü ölümsüzleşen Filipinler Komünist Partisi önderi Jose Maria Sison'u andı. Açıklamada, "Politik savaşım anlayışı ve tarzı, birleşik cephe ve ulusal sorun konusundaki örnek devrimci görüş açısı ve pratiğiyle; kadın özgürlük mücadelesi ve LGBTİ+'lar konusunda ileri duruşuyla maoist devrimci parti ve gruplar içinde özel bir yeri bulunan Filipinler Komünist Partisi'ne önderlik eden yoldaş Joma'nın devrimci anısını sevgi ve saygıyla selamlıyoruz" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi (MK), Filipinler Komünist Partisi önderi Jose Maria Sison'u andı.

Filipinler devriminin enternasyonalist savaşçısı ve önderi Jose Maria Sison'un 16 Aralık günü yaşamını yitirerek bayrağı yoldaşlarına devrettiği belirtilen 21 Aralık tarihli açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ne güzel ve ne mutlu ki, bu dünyada yoldaş Joma yaşadı. Ne güzel ve ne mutlu ki, O, SBKP 20. Kongresiyle tüm dünyaya ilan edilen Kruşçevci, Brejnevci modern revizyonist ihanet ve 'barışçıl yol', 'parlamenter geçiş' masallarını da; '90-91'de Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı devletlerinin kapitalist kimliklerini açıkça ilan etmeleriyle oluşan yeni koşulları da; '91'de ABD'nin başını çektiği ideolojik-siyasi tasfiyecilik ve teslimiyet saldırısını da göğüslemeyi başaran devrimci önderlerden biri oldu. Emperyalist küreselleşme döneminin her tür ideolojik siyasi tasfiyecilik modasıyla açık bir devrimci savaşım yürüttü. Ne güzel ve ne mutlu ki yoldaş Joma kalbinin son vuruşuna kadar, tüm yeteneklerini, tüm zamanını, tüm fiziki gücünü emekçilerin ve ezilenlerin özgürlüğü için seferber etti. Yorulmak bilmedi.

Politik savaşım anlayışı ve tarzı, birleşik cephe ve ulusal sorun konusundaki örnek devrimci görüş açısı ve pratiğiyle; kadın özgürlük mücadelesi ve LGBTİ+'lar konusunda ileri duruşuyla maoist devrimci parti ve gruplar içinde özel bir yeri bulunan Filipinler Komünist Partisi'ne önderlik eden yoldaş Joma'nın devrimci anısını sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

FKP'li yoldaşların, gerilla kuvvetlerinin, Filipinli emekçilerin ve ezilenlerin acısını paylaşıyor; bu acının güçlü bir devrimci öfkeye, büyük bir mücadele gücüne dönüştürüleceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.

Yoldaş Joma'nın şehit düşmesinin ardından, 'silahlı devrimi kararlılıkla ve tavizsiz bir şekilde sürdürmeye ant içiyoruz' açıklamasını yapan Filipinler Komünist Partisi Merkez Komitesiyle yoldaşça dayanışmamızı ilan ediyor; dünyanın tüm devrimcilerini enternasyonalist örgütlülüğü ve mücadeleyi geliştirmeye davet ediyoruz.

Ka Joma ölümsüzdür!
Filipinler devrimi mutlaka zafere ulaşacaktır!
Devrimci enternasyonalist dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltelim!"