29 Eylül 2024 Pazar

MLKP MK: Ölümsüzlerimizi analım, MLKP saflarında birleşelim

Ölümsüzleşenleri bu yıl da özel bir kampanyayla anacağını duyuran MLKP MK, şehitlerin adlarını, yaşamlarını, çağrılarını işçilere ve ezilenlere ulaştıracağını kaydetti. Özgürlük, cins eşitliği, ulusal eşitlik, toplumsal adalet, insani, onurlu bir yaşam ve sosyalist bir dünya özlemi duyan kadın, erkek, LGBTİ+ her işçiyi, yoksulu, genci, emekçiyi, köylüyü, aydını, sanatçıyı, emekliyi, işsizi, emekçi memuru, küçük esnafı ölümsüzler kampanyasına omuz vermeye çağıran MLKP MK, "MLKP saflarında birleşip devrimin örgütlenmesi mücadelesine emek katma onurunu kazanalım" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, tarihi boyunca olduğu gibi bu yıl da devrim savaşının ideolojik, politik, ahlaki öncüleri ve bayraktarları olan ölümsüzleri anmak için özel bir kampanya yürüteceğini duyurdu. "Özgürlük uğruna toprağa düşenlerin bayrakları ellerimizde" başlıklı MLKP açıklamasında, ölümsüzlerin öncülüğünde devrimi ve MLKP'yi yükseltme çağrısı yapıldı.

MLKP MK'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Fakirlerin ve ezilenlerin kanlı düşmanı faşist politik islamcı diktatörlükle savaş en amansız biçimde sürüyor. Bu kavga özgürlük ve onur kavgasıdır. Bu kavga toplumsal adalet ve mutlu bir hayat kavgasıdır. Bu kavga ulusal ve cinsel eşitlik kavgasıdır. İşçi-emekçi meclisleri iktidarını, Halk Cumhuriyetleri Birliği'ni kurma; sosyalizm yolundan sömürüye, işsizliğe, yoksulluğa, cehalete son verme, doğayı yıkımdan kurtarma kavgasıdır. Bu kavga yoksulluk, çile, zulüm ve adaletsizlik cenderesinde tutulan on milyonların kavgası; senin kavgandır.

'MLKP FAŞİST DEVLET TERÖRÜYLE GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞARAK İLERLİYOR'
Kendini bu mücadelenin zaferine, işçi sınıfının ve ezilenlerin kurtuluşuna adayan MLKP, fedakarlığın her türlü biçimiyle, baş eğmeden, umutsuzluk, yılgınlık tanımadan dövüşmeye devam ediyor. Devrimci iradesini yeniden ve yeniden bileyerek, yetersizlik, eksiklik ve hatalarıyla uzlaşmadan, varlık amacını bir an bile unutmadan devrimi örgütlemek için her gün, her dakika dur durak bilmeksizin emek harcıyor. İnsanlığın yarattığı ve sınıfsız, sınırsız, cins ayrımsız bir dünya idealinde hayat bulan en yüksek değerleri bayraklaştırarak kentlerde, dağlarda, zindanlarda direnmeyi ve savaşmayı sürdürüyor. İşçi sınıfı ve ezilenlere, onların kurtuluşuna böyle bir bağlılığı çizgileştirmek ve yeniden üretmek için ağır bedeller ödemeyi en baştan kabul etmiş olarak, kuruluşundan günümüze faşist diktatörlüğün, inkarcı sömürgeciliğin resmi güçlerinin ve kontrgerillasının ateşi altında yürüyor. Faşist devlet terörüyle göğüs göğüse çarpışarak ilerliyor.

'MLKP'NİN ÖNCÜ MÜFREZE OLDUĞUNUN IŞILTILI KANITLARI'
Sınıf mücadelesinin koşulladığı bu devrimci savaş, kapitalist toplum kişiliğinden, burjuva bireycilikten kopuşmayı, duyguda, düşüncede, eylemde yeni insan değerleriyle donanmayı gerektiriyor. Onuru yüksekte tutmak, insani fedakarlık gücü, dayanışma, kardeşlik, yoldaşlık, işçilere ve emekçilere sevgi, insana inanç, başkaca insanların mutluluğundan mutlu olabilmek bu yeni insan değerlerinin mayasıdır. Adanmış devrimcilik, diz çökerek yaşamaktansa ölümü tercih etme bilinç ve duygusuyla hareket etmek, anı geldiğinde ser verip sır vermemek, anı geldiğinde faşist kuşatmaları silah sesleriyle karşılama cüreti göstermek böyle bir değişimle başarılıyor. Parti önderliği kadrolarından kent ve kır gerillası komutanlarına, açık ve fiili meşru mücadele sahası militanlarından kent ve kır gerillası savaşçılarına değin değişik alan ve cephelerde devrime irade, dinamizm ve ruh taşıyan ölümsüzlerimiz, ideallerine bağlılığı sürdüren savaş gazilerimiz, kimisi onlarca hapishane yılını başı dik yürüyen tutsak yoldaşlar MLKP'nin tüm bu nitelikleri kendinde toplamış, böyle bir mayayla karılmış bir öncü müfreze olduğunun ışıltılı kanıtlarıdır.

'ÖLÜMSÜZLEŞENLERİMİZİN ÇAĞRILARINI İŞÇİLERE, EZİLENLERE ULAŞTIRACAĞIZ'
MLKP, tüm tarihi boyunca olduğu gibi bu yıl da, savaşımımızın ideolojik, politik, ahlaki öncüleri ve bayraktarları olan ölümsüzlerimizi ve faşizme, inkarcı sömürgeciliğe karşı mücadelenin tüm şehitlerini anmak için özel bir kampanya yürütecek. 28-29 Ocak 1921'den 10 Eylül 1994'e Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da bayraklaşan; 10 Eylül 1994'ten günümüze İstanbul'dan Serêkaniyê'ye, Ankara'dan Kobanê'ye, Kars'tan Girê Spî'ye, Bekaa'dan Garê'ye, İzmir'den Efrîn'e, Nurhak'tan Minbic'e, Köln'den Til Temir'e, Eskişehir'den Ağrı'ya, Dersim'den Rakka ve Xakurkê'ye, Gazi ve Ümraniye ayaklanmalarından Ankara Garı ve Suruç'a değin dört bir yanda faşist devletin gözaltında kaybetme saldırılarında, işkencehanelerde, kentlerdeki ve dağlardaki silahlı çarpışmalarda, zindanlardaki ve dışarıdaki ölüm oruçlarında, devrimci savaş hazırlıklarında, hapishanelerdeki barikat direnişlerinde, kitle katliamı hedefli faşist saldırılarda, sokaklardaki ve üslerdeki silahlı direnişlerde, hain pusularda, faşist karargahlara karşı eylemlerde ölümsüzleşen; Türkiye'de, Rojava'da, Bakur'da, Avrupa'da devrimci görevlerinin başındayken amansız hastalıkların ve kazaların aramızdan koparıp aldığı yoldaşların adlarını, yaşamlarını, çağrılarını işçilere, ezilenlere ulaştıracak.

'ZAFER GÜCÜ OLMANIN İHTİYAÇLARINA ODAKLANACAKLAR'
Ölümsüzlere bağlılığın, onların uğruna yaşamlarını feda ettikleri devrim için savaşmak dışında var edilemeyeceğinin bilincinde olarak, tüm MLKP güçleri bu kampanya içinde kendilerini devrimin örgütlenmesi görevi ve yeni insanı kendinde yaratma pratikleri temelinde gözden geçirecekler. İkircimsiz bir devrimci muhasebeyle yeni devrimci hedefler belirleyecekler. Ölümsüzlerimize bir yıllık devrimci pratiklerine dair tekmil verecekler. Yenilenmenin, zafer kadrosu, zafer militanı, zafer gücü olmanın ihtiyaçlarına odaklanacaklar.

'KAMPANYAMIZA OMUZ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Özgürlük, cins eşitliği, ulusal eşitlik, toplumsal adalet, insani, onurlu bir yaşam ve sosyalist bir dünya özlemi duyan kadın, erkek, LGBTİ+ her işçiyi, her yoksulu, her genci, her emekçi köylüyü, her aydını, her sanatçıyı, her emekliyi, her işsizi, her emekçi memuru, her küçük esnafı ölümsüzler kampanyamıza omuz vermeye çağırıyoruz.

'DEVRİMİN ÖRGÜTLENMESİ MÜCADELESİNE EMEK KATMA ONURUNU KAZANALIM'
Ölümsüzleri anma etkinliklerine katılalım. Yazılı, görsel ve sözlü kaynaklardan ölümsüzlerin yaşam ve mücadelelerini öğrenelim. Mezarlarını, ailelerini, yakınlarını ziyaret edelim. Şehitliklerde, sokaklarda, evlerde anmalar düzenleyelim. Adlarını duvarlara nakşedelim. Fotoğraflarını dört bir yana asalım. Ölümsüzlerin yazdığı makale, dergi yazısı ve kitapları; ölümsüzler hakkında kaleme alınmış yazıları elden ele dolaştıralım, okuyalım, tartışalım. Onlar için türküler, marşlar üretelim, şiirler yazalım. Denizlere, nehirlere çiçekler bırakalım. Bahçelere fideler dikelim. Çocuklarımıza adlarını verelim. Mahallemizi, okulumuzu onların isimleriyle analım. Ölümsüzlerin, halklarımıza, bölge ve dünya halklarına mutlu bir gelecek hazırlama kavgasını büyütmek için MLKP'ye mali ve teknik katkıda bulunalım. Faşist sömürgeci düşmana darbeler indirilmesi için istihbarat toplayıp ulaştıralım. MLKP saflarında birleşip devrimin örgütlenmesi mücadelesine emek katma onurunu kazanalım.

'MUTLAKA AMA MUTLAKA HESAP SORACAĞIZ'
İşçilerin, ezilenlerin özgürlük ve mutluluğu uğruna yaşamını feda eden şehitlerin adlarını ve anılarını yaşatmak, ideallerini zafere ulaştırmak için tüm gücümüzle savaşmaya devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Devrimcilere, işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere, yoksullara kalkan elleri kıracak; faşist, inkarcı sömürgeci düşmandan katliamlarının ve işkencelerinin hesabını mutlaka ama mutlaka soracağız.

Ölümsüzler yaşıyor devrim sürüyor. Faşist katillerden ve işkencecilerden hesap sorduk soracağız. Yaşasın çile çeken yoksul halklarımızın mutlu bir hayat kavgası. Tek yol devrim, yaşasın sosyalizm."