27 Eylül 2024 Cuma

Newroz Hakkari'de 18 Mart'ta Mersin'de ise 19 Mart'ta kutlanacak

Hakkari'de 2023 Newroz'u 18 Mart Cumartesi günü Tekser mahallesinde bulunan otogarda, Mersin'de ise Akdeniz ilçesindeki Tırmıl meydanında 19 Mart Pazar günü kutlanacak.

Hakkari Newroz Tertip Komitesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütünde basın toplantısı düzenledi. Komite adına açıklamanın Kürtçesini Kadir Şahin, Türkçesini ise Asya Akgül okudu. Hakkari merkezde bulunan Tekser mahallesinde bulunan otogarda 18 Mart günü kutlanacak newroza çağrı yapıldı, "2023 yılının Newroz'u, iktidarı gönderme Newroz'u olacaktır. Newroz alanları bu iktidara karşı umudun ve cesaretin alanları olacaktır. Tarihin gidişatını değiştirecek bu halklar buluşması ülkede değişimin hızını arttıracaktır. Kürtler Newrozlaşmış, Newroz da halklaşmıştır. Newroz Kürt halkının varlığının özgür, demokratik yaşama iradesinin ifadesidir" denildi.

MERSİN
Newroz Mersin'de 19 Mart Pazar günü Akdeniz ilçesindeki Tırmıl meydanında gerçekleştirilecek. Mersin Tertip Komitesi HDP Mersin İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Komite adına söz alan Özgür Çağlar, "Bu yılki Newroz'u 6 Şubat'ta meydana gelen depremin acısıyla karşılıyoruz. Tüm illerimizde olduğu gibi Mersin'de de gerçekleştireceğimiz Newroz'u depremde yaşamını yitirenlere adıyoruz. Newroz'u bayram havasında değil, ancak direniş ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yıllardır ağır tecrit altında tutulan Sayın Öcalan'ın tarihsel rolünü oynaması için tecridin bir an önce kaldırılmasını ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü haykıracağımız 2023 Newrozu'nu aynı zamanda önümüzdeki seçimde mevcut iktidarı alaşağı etmenin müjdesi olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.