23 Eylül 2024 Pazartesi

Özavunmaya geçen Afgan kadınlar Taliban'a karşı silahlandı

Afganistan'ın Herat kentinde kadınlar Taliban'a karşı silahlanırken, sosyal medyada ise destek mesajları yağdı.

Taliban dün bir açıklama yaparak ülkenin yüzde 80’ine varan toprakları ele geçirdiğini duyururken, o sırada ülkenin Herat kentinden silahlanan kadınların yer aldığı bir görüntü paylaşıldı.

NuJinha'da yer alan habere göre; Afgan kadınlara ait olduğu belirtilen görüntü, "Afganistan'ın Herat kentinde kadınlar Taliban'a karşı... (Women in Herat, Afghanistan take up arms against the Taliban...) notu ile paylaşılırken, destek mesajları yağdı. Fazila Baloch adlı twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan görüntü kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.

Afgan kadınlara destek mesajlarının bazıları şöyle:

"Herhangi bir ülkenin herhangi bir kadını gibi normal bir hayat yaşamak istiyorlar, ama bir Ortaçağ kabile ekosistemi nedeniyle silaha sarılmak zorunda kalıyorlar. Bu kadınlar kendi zevklerine göre giyinmeli. Mide bulandırıcı ataerkil sembolleri parçalayın. Evet, bu içeriden başlayacak."

"Afganistanlı kadınların ellerine aldıkları sadece bir silah değil, onlar kefenlerini giyerek ellerinde silahlarla poz veriyorlar, çünkü yaşadıkları koşullar aslında tam da bunun göstergesi."