22 Eylül 2024 Pazar

Paris katliamını gerçekleştiren Willam Mallet'in gözaltı kararı kaldırıldı

Paris katliamını gerçekleştiren William Mallet hakkında sağlık durumu gerekçesiyle gözaltı kararı kaldırıldı. Paris Emniyet Müdürlüğü Psikiyatri Hastanesi'ne kaldırıan William Mallet'in sağlık durumu izin verdiğinde soruşturma hakimi karşısına çıkarılacağı açıklandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne saldıran ve üç kişiyi katleden William Mallet hakkındaki gözaltı kararı sağlık durumu gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

Kürt Kültür Merkezi, karşısındaki bir Kürt restoranı ve Kürt kuaför salonuna saldıran 69 yaşındaki William Mallet, silahıyla birlikte yakalandıktan sonra gözaltına alınmıştı. Bir gün sonra, William Mallet hakkında Paris Savcılığı, sağlık durumunu gerekçe göstererek, Paris Emniyet Müdürlüğü Psikiyatri Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.

Açıklamada, "Bugün öğleden sonra zanlıyı muayene eden doktor, ilgili kişinin sağlık durumunun gözaltı tedbirine uygun olmadığını beyan etmiştir" denildi. Savcılık, "Bu nedenle, sağlık durumu izin verdiğinde, bir soruşturma hakimi huzuruna çıkarılıncaya kadar gözaltı tedbiri kaldırılmıştır" diye ekledi.

Savcılık, soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Aynı savcılık gün içinde yürütülen soruşturmada "ırkçı niteliğin" esas alındığını duyurdu. Diğer bir ifadeyle "ırkçı cinayetler ve cinayetlere teşebbüs" suçundan "adli bir olay" olarak soruşturma başlatıldı.