27 Eylül 2024 Cuma

Paris’te Gökhan Güneş’i Sağ İstiyoruz İnisiyatifi’inden eylem

Paris’te Gökhan Güneş’i Sağ İstiyoruz İnsiyatifi, Paris Saint-Denis Kemeri önünde yaptığı eylemde, “Gökhan Güneş serbest bırakılsın” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu’na (AvEKon) bağlı Türkiyeli Göçmen İşçileri Kültür Derneği (ACTİT), Young Struggle ve Sosyalist Kadınlar Birliği’nin (SKB) çağrısıyla göçmen örgütlerinin içerisinde yer aldığı Gökhan Güneş’i Sağ İstiyoruz İnsiyatifi, İstanbul’da kaçırılan sosyalist işçi Gökhan Güneş için eylem yaptı.

Paris Saint-Denis Kemeri önünde bir araya gelen İnisiyatif bileşenleri “Fin aux disparitions forcees Turquie!Libeerez Gökhan Güneş (Türkiye’de gözaltında kayıplara son! Gökhan Güneş serbest bırakılsın)” yazılı pankart açtı.

Eylemde ACTİT, SKB ve BİR-KAR adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda; ailesinin ve yoldaşlarının kendi çabalarıyla Gökhan’ın kaçırılış anına ait kamera kayıtlarına ulaştığını ancak devletin hiçbir bilgi ve belgeyi değerlendirmeyerek aksine görüntü kayıtlarını teslim edenlere soruşturma açtığı belirtildi. Konuşmalarda, bu pratiğin de Gökhan Güneş’in devletin elinde olduğuna işaret ettiği vurgulandı. Bu tip devlet suçlarının ’90’lardaki kaçırma ve gözaltında kaybetmelerin tekrarı olduğu hatırlatılan konuşmada “Biliyoruz, Gökhan’ı siz aldınız, biz bulacağız” denildi.