27 Eylül 2024 Cuma

Paris'te tecrite karşı stant açıldı

19 Aralık katliamının yıldönümü yaklaşırken, devrimci tutsaklara yönelik tecrit ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için Paris'te stant açıldı, bildiri dağıtımı yapıldı. 

AvEG-Kon'a bağlı ACTİT ve Birleşik Devrimci Mücadele, hapishanelerde devrimci tutsaklara yönelik tecrit ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için Fransa'nın başkenti Paris'te stant açtı, bildiri dağıttı. 

Kent merkezindeki Republique Meydanı'nda iki gün boyunca açılan stantta "Politik tutsaklara karşı uygulanan tecrite son" yazılı pankart açıldı. Ayrıca, HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu tutsakların fotoğrafları asıldı. 

Stantta, AKP-MHP faşist iktidarının işçi sınıfı ve ezilenler üzerinde estirdiği terör ve devrimci tutsaklara yönelik politikalarının teşhir edildiği, tutsakların buna karşı sergilediği direnişin anlatıldığı bildirilerin dağıtımları yapıldı. Tutsakların, tecridin sona erdirilmesi için açlık grevinde oldukları da belirtilerek, dayanışma çağrısı yapıldı.