22 Eylül 2024 Pazar

PETKİM'de siyanür zehirlenmesi 1 işçi yaşamını yitirdi

İzmir Aliağa'da bulunan PETKİM'de bakım aşamasında olan ACN fabrikasında siyanür sızıntısı olduğu öğrenildi. Siyanürden zehirlenen 1 işçi yaşamını yitirdi, biri ağır 9 işçi hastaneye kaldırıldı. Telsizleri kapatan fabrika yönetimi, gelişmelerden diğer işçilerin haberdar olmamasını sağlamaya çalışıyor.

İzmir Aliağa'da bulunan PETKİM'de bakım aşamasında olan ACN fabrikasında 10 işçi siyanür sızıntısı nedeniyle zehirlendi.

Hastaneye kaldırılan işçilerden saha teknisyeni Faruk Atakul yaşamını yitirirken, biri ağır 9 işçi hastaneye kaldırıldı.

Fabrikada yaşananlarla ilgili ETHA'ya bilgi veren adını bir işçi, siyanürden çok sayıda işçinin zehirlendiğini fakat birçoğunun hastaneye kaldırılmadığını söyledi. Sızıntının başladığı andan saatler sonra çok sayıda işçinin halsiz halde dışarı çıktığını gördüğünü aktaran PETKİM işçisi, gelişmelere ilişkin bilgilerin geçtiği telsizlerin kapatıldığını böylece bilgi sahibi olmalarının engellendiğini aktardı.

Fabrika hala tahliye edilmezken, öğlen vardiyasında fabrikaya giden işçiler de bekletiliyor. Siyanür sızıntısına rağmen bekletilen işçilere herhangi bir koruyucu malzeme dağıtılmadı da öğrenildi.