27 Eylül 2024 Cuma

Qamışlo'da Efrîn'in özgürlüğü için dilek fenerleri uçuruldu

JKŞ üyeleri Qamışlo'da yaptığı eylemde, işgal saldırısının yıldönümü öncesinde Efrîn'in özgürlüğü için dilek fenerleri uçurdu, "Efrîn özgür olana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Efrîn'e mutlaka geri döneceğiz" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), işgal saldırısının yıldönümü öncesinde Efrîn'in özgürlüğü için dilek fenerleri uçurdu.

Qenat Siwês mahallesinde halkın katılımıyla yapılan etkinlikte JKŞ adına konuşan Ruken Êli, Efrîn'e yönelik Türk devleti ve çeteleri tarafından başlatılan işgal saldırısının yıldönümünün yaklaştığını hatırlattı.

Êli, "Efrîn'de işgalci çetelere karşı iki ay süren destansı bir direniş gerçekleştirdik. Yüzlerce arkadaşımızı şehit verdik. Binlerce sivil işgal saldırıları esnasında katledildi" diye konuştu. Efrîn'deki topraklarını terk etmek zorunda kalan yüzbinlerce kişinin Şehba'da direniş halinde olduğunu dile getiren Ruken, "Efrîn'de canfeda bir direniş sürdürdük İşgalciler karşısında asla diz çökmedik. Efrîn'in özgürlüğü için mücadelemiz halen sürüyor. Efrîn özgür olana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Efrîn'e mutlaka geri döneceğiz" dedi.

JKŞ üyeleri, konuşmanın ardından ateş yakıldı, halaylar çekildi. JKŞ üyeleri hazırladıkları dilek balonlarını gökyüzüne bıraktı.