28 Eylül 2024 Cumartesi

Rakka'da DAİŞ saldırısı: 1 asayiş üyesi yaşamını yitirdi

DAİŞ çetesinin, Rakka'nın Kerame ilçesinde yaptığı saldırıda bir asayiş üyesi yaşamını yitirdi, iki asayiş üyesi yaralandı. Rakka'da 26 Aralık günü DAİŞ İç Güvenlik Güçlerinin merkezine saldırmıştı. Saldırıda yaşamını yitiren 6 savaşçı dün sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devletinin saldırılarıyla eşzamanlı olarak harekete geçen DAİŞ çetesinin gizli hücreleri Rakka-Hesekê arasında İç Güvenlik Güçleri'ne ait bir araca silahlı saldırıda bulundu.

İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rakka'ya bağlı Kerema ilçesi yakınlarında Rakka-Hesekê arasında devriye görevi yapan asayiş birimine yönelik çete saldırısında bulunulduğu, bir asayiş üyesinin yaşamını yitirdiği, iki asayiş üyesinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırının bölgede DAİŞ çetesine yönelik operasyonların devam ettiği dönemde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Güçlerimiz saldırının ardından bölgeyi abluka altına almış ve saldırganların yakalanması için çalışma başlatmıştır. Bölgenin güvenliğinin tesis edilmesi için güçlerimiz çalışmalarına devam edecektir."

RAKKA'DA YAŞAMINI YİTİRENLER SONSUZLUĞA UĞURLANDI
DAİŞ çetesinin 26 Aralık günü Rakka'daki İç Güvenlik Güçleri'nin merkezine yönelik saldırısında yaşamını yitiren 6 savaşçı, Rakka'da düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit aileleri ve QSD komutanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katıldığı törende söz alan QSD Rakka İletişim Ofisi Üyesi Mistefa Balî, "QSD'nin kahraman şehitleri önünde sadece sözümüzün arkasında olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi. Balî, "Şehitlerimiz, Noel Bayramı'nda ailelerini suçlulardan ve terör saldırılarından korumak için canlarını feda etti. Şehitlere yollarını takip edeceğimizi, şehirlerimizin ve halkımızın istikrar ve güvenliğini sağlama sözünü veriyoruz. QSD ve Özerk Yönetim olarak 5 yıldır nasıl sömürge projelerini boşa çıkarıyorsak, yine boşa çıkaracağız" diye konuştu.

İç Güvenlik Güçleri adına konuşan Elî El Hesen ise, "Bu ülkeye bedeli ne olursa olsun halkını savunma sözü verdik" dedi.

Şehadet belgelerini okunup ailelerine teslim edilmesi sonrası defin işlemi gerçekleştirildi.