27 Eylül 2024 Cuma

Rojava halkları 9 YAT savaşçısını sonsuzluğa uğurladı

15 Mart'ta Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde helikopter kazası sonucunda şehit düşen 9 YAT savaşçısı için tören düzenlendi.

15 Mart Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen helikopter kazası sonucunda şehit düşen 9 Anti-Terör Birlikleri (YAT) savaşçısı için tören düzenlendi. Hesekê'nin Xiweran Mahallesi'ndeki Serden Stadyumu'nda gerçekleşen törene Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin dört bir yanından on binlerce kişi akın etti.

Devrim kurumları ve siyasi partilerin yanı sıra QSD, Özerk Yönetim, PYD ve YNK'nin üst düzey temsilcilerinden oluşan protokol de tören de hazır bulundu. Tören saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından şehitlerin ailelerine şehadet vesikaları teslim edildi.

'ÇOCUKLARINIZLA GURUR DUYUN'
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı adına konuşan Mezlûm Ebdî, şehitlerin yoldaşları olarak kendileriyle gurur duyduklarını belirterek, şehit ailelerine "Çocuklarınızla gurur duyun" sözleriyle seslendi.

Rojava Devrimi'nin 9 kahramanını, teröre karşı savaşta QSD ve halkımızın öncülüğünü yapan şehitleri uğurluyoruz" diyen Ebdî şu ifadeleri kullandı: "Tüm şehitlerimiz gibi onlar da bize örnek ve öncü oldular, bağımızı güçlendirdiler.  Bu temelde bağımızı daha da güçlendireceğiz. Yer aldıkları çalışmaları mutlaka başarıya ulaştıracağız."

'QSD HİÇBİR ZAMAN YENİLMEYECEK'
Rojava Devrimi'nin kazanımlarını ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarını sonuna kadar koruyacaklarını vurgulayan Mezlûm Ebdî, "QSD ve tüm kurumlarımızı koruyarak asla yenilmeyecek bir düzeye getireceğiz. QSD hiçbir zaman yenilmeyecek. Bu acı günde halkımızın genç şehitlerinin huzurunda tüm halklara ve gençlere YAT saflarına katılmaya, devrimimizin kazanımlarını düşmanlara karşı korumaya çağırıyoruz" dedi.

Mezlûm Ebdî'nin konuşmasının ardından Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebid Hamid El Mihbaş, MSD Eş Başkanı Emine Omer, Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Selma Xelîl ve Demokratik İslam Kongresi temsilcisi Mela Ebdurheman Bedirxan söz aldı.

Konuşmalarda şehitlerin başta DAİŞ çeteleri olmak üzere bölgeye yönelik tüm saldırılarda verdiği mücadeleye işaret edilerek, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde elde edilen kazanımların korunmasının önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan şehitlerin Kuzey ve Doğu Suriye'nin özgürleştirilmesinde oynadığı role işaret eden konuşmacılar, işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi sözünü yeniledi.

Tören programının ardından YAT savaşçıları on binlerce kişinin omuzlarında memleketlerine uğurlandı.