27 Eylül 2024 Cuma

Rojavalı komünistler: Baran yoldaşı mücadelemizde yaşatacağız

Rojavalı komünistler, şehadetinin 4. yıldönümünde komünist önder Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) andı. Qamişlo ve Dirbêsiyê'de yapılan etkinliklerde "Baran yoldaşı mücadelemizde yaşatacağız" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, 2109 yılında Serekaniye'de katledilen MLKP MK üyesi ve Rojava temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) anmak için Qamişlo ve Dirbêsiyê'de etkinlikler gerçekleştirdi.

DİRBÊSİYÊ
Dirbêsiyê'de TKŞ binasında düzenlenen anmada salona devrim şehitlerinin resimlerinin yanı sıra "Rojava devriminin komünist önderi Baran Serhat ölümsüzdür" yazılı pankart asıldı. Anma, Bayram Namaz ile Güney Kürdistan'da helikopter kazasında ölümsüzleşen 9 YAT savaşçısı anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından Namaz'ın devrimci mücadele yaşamından kesitler sunan sinevizyon gösterimi yapıldı.

MLKP Merkez Komitesi'nin Bayram Namaz'ın şehadetini duyurduğu açıklamanın okunduğu anmada, Rojavalı komünistler adına bir konuşma yapıldı. Bayram Namaz'ın Rojava devrimindeki rolüne dikkat çekilen konuşmada, "Heval Baran yaşamını, işçi sınıfının kurtuluşu, Kürt halkımızın özgürlüğü ve sosyalizme adamıştır. Fedai bir devrimcilikle hiç duraksamadan mücadele etmiştir. O zaferler kuşağının en iyi temsilcisidir" denildi.

Bayram Namaz'ın faşist Türk devletinin hapishanelerinde 14 yıl tutulduğu hatırlatılan konuşmada, "O zor koşullarda, gözaltında, işkencede ve hapishanede hiç yılmadı. İdeallerini, devrim ve partinin çıkarlarını hep yükseklerde tuttu" ifadeleri kullanıldı.

Bayram Namaz'ın Rojava'da başlayan devrimi büyük bir heyecanla karşıladığı hatırlatılan konuşmada şöyle denildi: "2014 yılında hapishaneden çıktıktan kısa süre sonra Rojava'ya geçti. Devrimin savunulması ve geliştirilmesi için çaba sarf ederken, bir yandan da MLKP'nin Rojava'daki varlığının geliştirilmesine önderlik etmiştir. Bugün ‘Baran yoldaşı mücadelemizde yaşatacağız' diyorsak devrimin savunması, geliştirilmesi, genişletilmesi ve sosyalist devrime doğru ilerletilmesi görevlerini başarıyla yerine getirmeliyiz."

Anma Bayram Namaz'ı tanıyanların söz almasıyla devam etti. Söz alan katılımcılar, Bayram Namaz'ın Rojava'nın dört bir yanında iz bıraktığını dile getirdi. Konuşmalarda, "Baran Serhat, halkının acılarını, yoksul halkın yaşadıklarını bilen biriydi. O'nun fikirlerini yaşamında gördük. Heval Baran her zaman ‘kapılarınızı devrime açın, devrim içeriye girsin' diyordu. O bizim için bir semboldür" denildi.

Anma "Şehit namirin" ve "Baran Serhat ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.

QAMIŞLO
Rojavalı komünistler, Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) anmak için Qamışlo'daki TKŞ binasında etkinlik düzenledi. Salona şehit resimleri asıldı. Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlikte yapılan konuşmada, 23 Mart 2019 tarihinde MİT tarafından katledilen Bayram Namaz'ın Rojava devrimine önderlik etmeyi sürdürdüğü belirtildi.

Faşist Türk devleti ve bölge gerici devletlerinin işgal saldırıları ve özel savaş teknikleriyle devrimi tasfiye etmeye çalıştığı vurgulanan konuşmada, "Özel savaşa karşı en büyük silah, devrim ve sosyalist yurtsever çizginin savunulmasıdır. Halklarımızın devrim içerisinde yer almaları ve görev üstlenmeleri oldukça önemli. Özellikle kadınların ve gençlerin kendi geleceklerini kurmak için görev almaları gerekiyor" denildi.

Bayram Namaz'ın Rojava'da gerçekleştirilen halkçı demokratik devrimin sosyalizme ilerletilmesi için mücadele ettiği hatırlatılan konuşmada, "Devrimi sosyalizme taşımak için, demokratik devrimin kazanımlarını daha fazla savunmak için halkın katılımı önemli. Halkımız kapılarını devrime açmalı. Özel savaş yöntemlerine karşı sosyalist yurtsever çizginin savunucuları olmalıyız" denildi.

Anmada 3 Ocak günü Türk devletinin SİHA saldırısıyla katledilen MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve komutan Özgür Namoğlu (Firat Newal) de anıldı. Yapılan konuşmada "Baran, Ahmet ve Firat yoldaşlar yaşamlarında çizgi savunucularıydılar. Hayatlarını devrim ve sosyalizme adadılar. Bizim omuzlarımıza düşen en temel görev, yoldaşların öncüsü oldukları bu çizginin savunucusu olabilmektir" denildi.

Anmada söz alan katılımcılar da Bayram Namaz'ı andı, devrimin savunulması ve ilerletilmesinde O'nun yolunu takip edeceklerini dile getirdi.