29 Eylül 2024 Pazar

Sağlık Bakanı ölü sayısının 3'e yükseldiğini söyledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini açıkladı. Dün hükümetten teşvik alan mağazalar ise işçi atmaya başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’te koronavirüsle ilgili düzenlenen oturumda Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın (80) koronavirüsten öldüğünü açıkladı. Bu ölümle birlikte resmi açıklamalara göre Türkiye'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Aytaç Yalman'ın üç hafta önce İran'a gittiği ve eşinin de karantinada bulunduğu öğrenildi.

MÜZE VE ÖREN YERLERİ ZİYARETE KAPATILDI
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait müze ve kütüphaneler ile  Milli Saraylar İdaresine bağlı saray ve kasırlar ziyarete kapatıldı.

ERDOĞAN'IN DESTEĞİNİ ALDILAR İŞÇİ ÇIKARMAYA BAŞLADILAR
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi paketindeki kısa çalışma ödeneğini fırsat bilen parakendeciler mağazalarını kapatıp çalışanlarını kapı önüne koydu.

Boyner'de 6 aydan az süre çalışan 256 kişi telefonlarına gelen bir mesajla işten atıldı.

DİYANETTEN 'CAMİLER YARIN VE KANDİL GECESİ KAPALI' TALİMATI
Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle il müftülüklerine cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulması ve cuma namazı için sela okunmaması talimatı verdi. Karara gerekçe olarak bazı kişilerin camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilemesi gösterildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİNE UYMAYAN İŞLETMELERE CEZA VERİLDİ
İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs Tedbirleri Genelgesi kapsamında 149 bin 382 iş yerinin geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdiğini, tedbir kararına uymayan 187 iş yerinin tekrar kapatıldığını ve 37 işletmeci hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.