27 Eylül 2024 Cuma

Samandağ'da kadınlardan 40. gün yürüyüşü: Ma rıhna nıhna hovn

Samandağ'da bir araya gelen kadınlar "Hüznümüz isyanımızdır" diyerek yürüyüş düzenledi. Söz alan HDP Milletvekili Hatimoğulları, "En büyük hüznümüz; burada tesis ettiğimiz kardeşliğimize zarar vermek istemeleri bizleri buralardan gönderme senaryoları konuşuluyor ve siz bunun cevabını verdiniz. Biz buradayız, topraklarımız burada. Burada doğduk, burada öleceğiz! Kentimizi asla terk etmiyoruz! Kentimizi asla terk etmiyoruz" dedi.

On binlerce insanın iktidarın ihmali nedeniyle katledildiği depremlerin 40. gününde, Antakya'nın Samandağ ilçesinde bir araya gelen kadınlar yürüyüş düzenledi. Ellerinde rihan dalları ve baxur taşıyan kadınlar, "Hüznümüz isyanımızdır"pankartıyla Deniz Hastanesi önünden Yeni Park'a yürüdü.

Yürüyüşte, Arapça "Ma rıhna nıhna hovn-Buradayız, gitmiyoruz" ve "Unutmak yok, helalleşmek yok, affetmek yok" sloganları atıldı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce de katıldı.

HATİMOĞULLARI; KENTİMİZİ ASLA TERK ETMİYORUZ
Söz alan Hatimoğulları, "Biz buraya bütün dünyaya kentimi yeniden imar edeceğimizin mesajını vermeye geldik. Bu kenti yeniden inşa edeceğiz" dedi. Depremde katledilenleri anan, yaralananlara şifa dileyen Hatimoğulları, iktidarın politikaları sonucu halkların enkaz altında ölüme nasıl mahkum edildiklerini, sonrasında ise bir şişe su dahi göndermediklerini hatırlattı.

Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Bu kenti baştan yeniden inşa edeceğiz. Tıpkı eskisi gibi kardeşçe, huzur içinde ve beraberce hiçbir zaman tefrikat girmedi aramıza, Hristiyan, Alevi, Sunni, Kürt, Arap, Ermeni, Türk hepimiz bu topraklarda yaşadık. En büyük hüznümüz; burada tesis ettiğimiz kardeşliğimize zarar vermek istemeleri bizleri buralardan gönderme senaryoları konuşuluyor ve siz bunun cevabını verdiniz. Biz buradayız, topraklarımız burada. Burada doğduk, burada öleceğiz! Kentimizi asla terk etmiyoruz! Kentimizi asla terk etmiyoruz!"