29 Eylül 2024 Pazar

Savcılık, editörümüzü tehdit eden kişi hakkında suç duyurusunu reddetti

Tacizci avukat Sezgin Keleş'in haberini yaptığı için kendisini Keleş'in avukatı olarak tanıtan kişi tarafından tehdit edilen, hakarete uğrayan ve "terörist" diyerek hedef gösterilen editörümüz Pınar Gayıp'ın yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Ajansımızın avukatı Özge Büşra Boyoğlu, karara itiraz etti. 

Editörümüz Pınar Gayıp'ın tehdit edilmesi ve hakarete uğraması üzerine yapılan suç duyurusuna "kovuşturmaya yer yoktur" kararı verildi. 

Hukuk bürosunda çalışan stajyer avukatı taciz eden Avukat Sezgin Keleş'in haberini editörümüz Pınar Gayıp imzasıyla ajansımızda yayınlamamızın ardından Gayıp, kendisini Keleş'in avukatı olarak tanıtan "@SEMH49130324" isimli hesaptan önce haberi geri çekmesi aksi halde başına bir şey gelebileceği yönünde tehdit edildi. Haberi geri çekmememiz üzerine aynı hesaptan "parmaklarını kırmakla" tehdit edildi, "terörist" diyerek hedef gösterildi. 

Öte yandan Avukat Keleş de yargılandığı taciz davasında editörümüzün imzasıyla yayınlanan haberi mahkemeye göstererek Gayıp'ın "terörist" olduğunu iddia etti, tacizi haberleştirerek başka bir şey amaçladığını öne sürdü. 

Ajansımızı avukatı Özge Büşra Boyoğlu, tehdit ve hakarete ilişkin mesajlar ve paylaşımlarla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kaan Güllü, delillere rağmen kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

Karara ilişkin Avukat Boyoğlu itirazda bulundu.