27 Eylül 2024 Cuma

Sevgi Parkı'ndaki Arap Aleviler cihatçıların bulunduğu yere gönderilmek isteniyor

Sevgi Parkı'ndaki çadırların tahliyesini isteyen Hatay Valiliği'nin depremzedelere gösterdiği alanda iş makineleri çalışıyor. Öte yandan Sevgi Parkı'ndan tahliye edilmek istenen Arap Alevilerin gönderilmek istendiği yerin cihatçıların bulunduğu yer olduğu da ortaya çıktı.

Deprem bölgesinde günlerce halklara yardım etmeyen devlet, 23. gününde devrimcilerin, sosyalistlerin kurduğu yaşam alanlarını gasp etmeye çalışıyor. Sevgi Parkı'ndaki çadırların tahliye edilmesini devletin halka gösterdiği yer hazır değil.

Sendikaorg'da yer alan habere göre, Dursunlu Mahallesi'ne giden yolda bulunan alanda hâlâ iş makineleri çalışıyor. Sadece 60 çadır kurulu durumda. Altyapı çalışmaları tamamlanmadı. Elektrik hattı bile yeni çekiliyor. Su yok. Alanda tuvalet ve duş da yok.

Polisin tebliğinin ardından toplantı yapan Defne Yaşam Meclisi, bir heyetle Valilikle görüştü. Vali Yardımcısı Harun Kaya ile görüşen heyet, görüşme sonrasında bir açıklama yaptı. Vali Yardımcısı Kaya, çadır kent olarak gösterilen alanda parktaki kadar imkanın olmadığını söyledi. Ancak bu hazırlıkların ne kadar zamanda yapılabileceğine dair de bir söz veremeyeceğini ifade etti. Ancak parkın tahliyesi konusunda ısrarını da sürdürdü.

Haber takibi için Antakya'da bulunan gazeteci Sultan Eylem Keleş ise depremzedeler gösterilen alanın cihatçıların bulunduğu yer olduğunu kaydetti. Keleş, şu ifadeleri kullandı: "Defne'deki Sevgi Parkı'ndan tahliye edilmek istenen depremzedeler buranın Arap Alevileri. Gönderilmek istendikleri yer Arap Alevilerin olmadığı, hatta buradakilerin ifadesiyle cihatçıların bulunduğu yer. Yani bu bir inat meselesi değil, depremzedeler güvenlik kaygısı taşıyor."