28 Eylül 2024 Cumartesi

SGDF: 1250 TL'ye mahkum ettikleriniz bu ablukayı dağıtacak

SGDF, Üniversite öğrencilerinin bin 250 lira ile açlığa ve yoksulluğa mahkum etmesini İzmir'de astığı pankartla protesto etti. SGDF,  "1250 TL'ye mahkum bıraktıklarının bu ablukayı dağıtacak" dedi.

İktidarın sermaye odaklı politikaları yüzünden yoksulluk günden güne artarken, ulaşımdan kiraya, şarküteriden sebzeye birçok kalemde her gün yeni zamlarla güne başlarken bunun faturası ise halklara kesiliyor.

Üniversite öğrencileri de açlığa mahkum ediliyor. Enflasyon bu denli yüksekken burs ve kredilere yapılan zamların ise hiçbir değeri kalmıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen günlerde KYK burs ve kredileri 850 liradan bin 250 liraya çıkacağını duyurarak, öğrencilerin taleplerine kulak tıkadıklarını bir kere daha gözler önüne serdi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öğrencilerin bin 250 liraya mahkum edilmesini İzmir'de pankart asarak protesto etti. SGDF, "1250 TL'ye mahkum bıraktıklarının bu ablukayı dağıtacak" dedi.

SDGF, sosyal medya hesabından ise "Emekçilerin sırtından çaldıklarıyla kendi çocuklarını en iyi şartlarda, lüks içinde yaşatanlar halk gençliğini yoksulluğa sürüklüyor" ifadelerini kullandı.