28 Eylül 2024 Cumartesi

SGDF: Müslüm Koyun'a özgürlük

28 Kasım'dan bu yana tutsak SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun için İstanbul'un birçok noktasına pankart asıldı. SGDF, faşizmin  saldırılarına baş eğmeyeceklerini, Kürt halkının onurlu direnişini savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak Koyun'un derhal serbest bırakılmasını istedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), MYK üyesi Müslüm Koyun'un serbest bırakılması için İstanbul'da birçok noktaya pankart astı

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik hava saldırılarına ilişkin kentte düzenlenen eyleme katıldıkları gerekçesiyle 25 Kasım'da çok sayıda devrimci, yurtsever gencin evi basılmış, 3 günlük gözaltı sonrası aralarında Koyun'un da olduğu 3 kişi tutuklanmıştı. Eskişehir H Tipi Hapishanesine götürülen devrimcilere burada çıplak arama işkencesi uygulanmış, havalandırmaya çıkarılmamış, sıcak su verilmemiş, mektuplarına el konulmuştu.

MYK üyeleri Müslüm Koyun'un serbest bırakılması için SGDF, İstanbul'un birçok noktasına "İşgalci sömürgeciliğe karşı Kürt halkını savunmak onurdur! Müslüm Koyun'a özgürlük!" yazılı pankartlar astı.

SGDF, "Faşizmin saldırılarına baş eğmeyecek, Kürt halkının onurlu direnişini savunmaya devam edeceğiz" dedi.