27 Eylül 2024 Cuma

SGDF Ziraat Bankası'nda eylem yaptı

SGDF üyeleri, Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın hisselerini almasını protesto etti, "Şirketlerin değil, KYK'lı öğrencilerin, işçi ve emekçilerin borçları silinsin" dedi.

Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) üyeleri, Ziraat Bankası'nın, Simit Sarayı'nın hisselerini almasını protesto etti.

SGDF üyeleri Ziraat Bankası'nın Beşiktaş Şubesi'nde eylem yaptı. 

Burada konuşama yapan SGDF Eş Başkanı Alev Özkiraz, şunları söyledi: "Simit Sarayı'nın 500 milyon borcuna karşı Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nın yüzde 51'lik hissesini almayı teklif etti. Bugün öğrenciler aç oldukları için, KYK borçlarını ödeyemedikleri için intihar ediyor. İşçi ve emekçiler, borçlarını ödeyemedikleri için intihar ediyor. Bizler; Ziraat Bankası'na KYK'lıların borcunu sil' diyoruz:"

AKP'nin ve Ziraat Bankası'nın öğrencilerin, işçi ve emekçilerin yanında olması gerektiğini söyleyen Özkiraz, "Devletin verdiği fonlardan şirketler değil, işçiler, emekçiler, yoksullar, öğrenciler geçinsin. Bir kez daha söylüyoruz, tam buradan öfkemizi haykırıyoruz; ya KHK borçlarımız silinecek ya da biz eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.