27 Eylül 2024 Cuma

SGDF'li Umut Polat'a hapishanede işkence

Depremde yakınlarını kaybeden, arama-kurtarma çalışmaları sırasında tutuklanan SGDF'li Polat, tutulduğu Antep E Tipi Hapishanesinde işkenceye ve psikolojik baskıya uğruyor.

Tutsak Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Umut Polat'a hapishanede işkence uygulanıyor. Depremde yakınlarını kaybeden, Antep'te arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katıldığı sırada Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan Polat ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları görüştü.

'ÇÖK-KALK-ZIPLA' İŞKENCESİ
Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabında paylaşım yapan EHB, işkenceyi şöyle aktardı: "Antep E Tipi Hapishanesinde görüştük Polat hapishane girişinde çıplak arama işkencesine, 'çök-kalk-zıpla' olarak tabir edilen temassız vücut boşluklarında yapılan arama işkencesine maruz bırakılmış.

PSİKOLOJİK BASKI UYGULANIYOR
Müvekkilimiz adli mahpusların kaldığı 40 kişilik bir koğuşta tuvaletin yanında yerde yatmak zorunda bırakılıyor. Polat; ayakta sayım uygulamasını reddettiği ve arkadaş görüşçüsü tercihleri nedeniyle psikolojik baskıya maruz bırakılıyor.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ DEĞERLENDİRİLMEDİ
Müvekkilimiz hakkındaki tutukluluğa itiraz talebimiz ise yargıda sürelerin durması gerekçe gösterilerek henüz incelemeye bile alınmış değil."